Foto: hansafit-keuken-badkamer-hansa

HANSAFIT: slimme kraan voor badkamer en keuken

Duurzaam omgaan met water, met comfort en in stijl met de HANSAFIT kraan voor badkamer en keuken.

HANSA biedt met de nieuwe mengkranenserie HANSAFIT bijzondere keuzes voor comfortabel, veilig en duurzaam watergebruik in badkamer en keuken. De kranen hebben een doordacht ergonomisch en tegelijkertijd aantrekkelijk design en zijn voorzien van innovatieve techniek.

Wastafel

HANSAFIT biedt een keuze uit drie ééngreeps mengkranen voor de wastafel. Deze kenmerken zich door een opvallende greep, voorzien van een Soft Touch afwerking met antislipeffect voor een betere grip. De serie biedt een klassieke uitvoering, een variant met HANSATIPTRONIK FLEX knop en een variant in combinatie met een handdouche.

De mengkraan met de HANSATIPTRONIK FLEX knop biedt een bijzonder snelle en comfortabele bediening. De knop voor water- en temperatuurregeling is vrij in de ruimte te plaatsen en de thermostaatregeling bevindt zich onder de wastafel. Een belangrijk voordeel van deze variant is dat de temperatuur vooraf kan worden ingesteld en de waterstroom na maximaal 15 seconden stopt.

De mengkraan in combinatie met een praktische smalle handdouche, biedt een duidelijke meerwaarde in hygiëne en comfort. Deze mengkraan met handdouche is te monteren naast de wastafel of closet. Een ideale oplossing voor het haren wassen, voor de intieme verzorging, het douchen van andere mensen of voor de verzorging van huisdieren. Het materiaal van de kranen is geïsoleerd en nikkelvrij. Dit is vooral voor mensen met een allergie een belangrijk voordeel. Alle HANSAFIT wastafelkranen bieden comfort en veiligheid dankzij een individueel instelbare heetwaterblokkering en een doorstroombegrenzing.

Contactloos

De contactloze variant van de HANSAFIT kenmerkt zich door zijn universele en compacte design. Deze elektronische kraan is heel geschikt voor de kleinere wastafel in de badkamer of toiletruimte. Met een waterverbruik van slechts 4,8 liter per minuut draagt deze kraan bij aan een verantwoorde omgang met water. Voor extra veiligheid zorgen de handmatig instelbare heetwaterblokkering en de handige functie die de waterstroom na maximaal 2 minuten automatisch stopt.

Alle wastafelmengkranen uit de nieuwe HANSAFIT serie zijn gebaseerd op een ergonomisch geoptimaliseerd totaalconcept. Dankzij de toepassing van een bijzonder stabiel materiaal - bestand tegen chemische invloeden en ook toegepast in de medische sector - gaan de nieuwe wastafelmengkranen langer mee. Hoogwaardige, loodvrije materialen in alle watervoerende onderdelen zorgen voor een optimale veiligheid van het drinkwater.

Bad en douche

De HANSAFIT glijstangset is beschikbaar in twee varianten: met of zonder stevige handgreep. De sets worden gecompleteerd met een HANSAFIT douche- of badthermostaat. De geïntegreerde heetwaterblokkering bij 38°C beschermt tegen verbranden. Ook het kraanhuis zelf blijf veilig koel, dankzij de THERMO COOL functie. De met een gekleurde rand afgezette bedieningselementen, voorzien van Soft Touch-oppervlak, staan borg voor een goede en veilige grip op de kraan. De nieuwe handdouche met drie verschillende straalsoorten en antikalk-noppen draagt, is voorzien van een geoptimaliseerde waterdoorstroom, voor comfortabel en tegelijkertijd water- en energiebesparend douchen.

Hybride Keukenkraan

De nieuwe hybride keukenkraan HANSAFIT is doordacht tot in de kleinste details en is qua functionaliteit en comfort een verrijking binnen elke moderne keuken. De kraan is zowel met de hand als contactloos te bedienen. De mengkraan heeft twee ergonomisch gevormde, goed te bedienen grepen met Soft Touch oppervlak. Door de aanvullende sensorfunctie is ook contactloze bediening mogelijk. Het water stroomt – gestuurd door de sensor - gedurende een vooraf ingestelde tijd. Dit is ideaal is voor hygiënisch werken in de keuken of om snel tussendoor even handen wassen. De watertemperatuur kan via de geïntegreerde antracietkleurige ring eenvoudig naar wens worden ingesteld. De ingestelde temperatuur is bovendien zichtbaar op de display. De display heeft daarnaast ook een veiligheidsfunctie: deze waarschuwt namelijk wanneer de temperatuur van het water nog te heet is en er gevaar voor verbranden bestaat.

Bijzondere sensortechniek

HANSAFIT voor de keuken beschikt over bijzondere, beproefde techniek voor de sensorgestuurde functie. Zodra men met de handen de kraan nadert begint het water automatisch te stromen; altijd in de juiste hoeveelheid en aangenaam op temperatuur. De sensoren meten de afstand tot de naderende handen en reageren direct. Deze techniek verschilt van de gebruikelijke infrarood sensoren, die reageren op de reflectie van een object. De sensoren van HANSA zijn veel minder gevoelig voor storende invloeden zoals de reflectie van kunst- of zonlicht. De contactloze mengkraan heeft nog een ander voordeel: de watertoevoer stopt automatisch. Dit draagt bij aan een zuinige omgang met drinkwater en verhoogde veiligheid. Het overlopen van de gootsteen is uitgesloten, ook bij een verstopte afvoer. Tot het HANSAFIT-assortiment voor de keuken behoren twee hybride mengkranen, waarvan één met elektronische stopkraan voor de vaatwasser.

Meer informatie: www.hansa.nl

Publicatiedatum: 5 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties