Foto: /283618.jpeg

ECO-kranen van Nobili krijgen A-label

Vol trots maakte de koning onder de kranenfabrikanten, het Italiaanse bedrijf Nobili, onlangs bekend dat hun kranen het A-label hebben gekregen.

Vol trots maakte de koning onder de kranenfabrikanten, het Italiaanse bedrijf Nobili, onlangs bekend dat hun kranen het A-label hebben gekregen.

Misschien kende u al het Europese labelsysteem voor producten als wasmachines, koelkasten of lampen. De labels geven de energie-efficiëntie van de betreffende producten aan. Maar ook binnen de kranenwereld bestaat er een vergelijkbaar label.

 

Kies milieubewust, kies voor Nobili kranen
Om de waterefficiëntie van kranen weer te geven is het Europese WELL-label in het leven geroepen, het staat voor ‘Water Efficiency Label’ en loopt van A tot en met F. Een kraan met een A-label springt het meest efficiënt met water om. Iedere letter is gekoppeld aan een kleur. De letter A gaat samen met de kleur donkergroen, terwijl de letter F gekoppeld is aan de kleur rood. Dit soort labels zijn ontwikkeld om het voor de consument gemakkelijker te maken om milieubewuste aankopen te doen. Met één oogopslag weet de consument of een bepaald product een verantwoorde aanschaf is of niet. Werpt u binnenkort een blik op één van de ECO-kranen van Nobili, dan weet u meteen dat u goed zit, vanwege het overduidelijke A-label.

Aandacht voor unieke besparende technologieën
Nobili wijdt zich al jarenlang aan het ontwikkelen van water- en energiebesparende technologieën. Als we de resultaten hiervan voor u op een rijtje zetten, is het onmiskenbaar dat de Nobili kranen het A-label verdienen. Nobili is bijvoorbeeld al 10 jaar lang een bedrijf met een 0-emissie. Al het water dat wordt gebruikt voor het verchromen en galvaniseren wordt intern gerecycled en hergebruikt. Dit is uniek in Europa. Daarnaast ontwikkelde Nobili allerlei innovatieve snufjes, waarmee ze hun kranen konden uitrusten, om zo het milieu zo min mogelijk te belasten.

ECO-kranen van Nobili
Nobili bracht twee jaar geleden een bijzondere cartridge voor kranen op de markt, waarbij u de kraan in een centrale positie kunt openen voor koud water. Wenst u warm water, dan moet u eerst de hendel opzij bewegen naar het warmwatergedeelte. Zo voorkomt u dat u ongewenst het waterverwarmingssysteem inschakelt. Verder zijn alle Nobili kranen voorzien van een ECO KLICK systeem, dat ervoor zorgt dat u een beetje weerstand voelt wanneer u de kraan voor 50% openzet. Zo wordt u er steeds weer aan herinnerd om water te besparen. Ook zijn alle kranen uitgerust met een vergrendeling voor warm water. Dit helpt u niet alleen om bewuster om te gaan met warm water, maar het biedt ook extra veiligheid wanneer u kleine kinderen in huis hebt, zodat zij zich niet kunnen verbranden aan te warm water.


We mogen concluderen, dat de ECO-kranen van Nobili met recht het A-label hebben verdiend. Voor meer informatie over deze milieubewuste kranen kunt u terecht bij JMtrading.

Meer informatie op www.jm-trading.nl.

Publicatiedatum: 21 mei 2012

Reacties