Foto: Dornbracht-selv-kraan-badkamer

Dornbracht SELV kraan

De kranenserie SELV van Dornbracht komt tegemoet aan de hedendaagse wens naar een nieuwe eerlijkheid.

Materialiteit, functionaliteit en design doen een stapje terug in de ruimte waarin ze geïntegreerd worden. Daardoor past de kraan zich in zowel klassieke als moderne interieurs naadloos aan.

De naam SELV is een kunstwoord dat is afgeleid van 'self'. Het beklemtoont de openheid van de kraan tegenover verschillende stijlwerelden. Geheel in de zin van 'Design yourself!' of 'Express yourself!' plaatst de naam niet de kraan in het middelpunt, maar de individuele ideeën over vormgeving van de gebruiker, architect of interieur ontwerper.

De SELV kranen worden gekenmerkt door een design dat met zijn zachte vormen het prettige gevoel bij de bediening benadrukt en zich voor de rest ondergeschikt maakt aan zijn omgeving. Dit staat los van het feit of deze puristisch modern of klassiek is ingericht en vormgegeven. Even stijlvast zijn de heldere, archaïsche functies.

SELV is verkrijgbaar als volledige serie met bijpassende accessoires in de oppervlakken chroom en platina mat. Het design stamt van Sieger Design.

Meer informatie: www.dornbracht.nl

Publicatiedatum: 9 februari 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties