Foto: press_2013/dornbracht-IMO-vrouw.jpg

Dornbracht kranenprogramma IMO: stijlvol en vrouwelijk

Mijn leven, mijn badkamer: sensuele vrouwelijke badkamervormgeving met IMO.

Dornbracht biedt met de kranenserie IMO, badkamervormgeving geheel naar eigen smaak. De moderne vormentaal is universeel inzetbaar en past zich harmonisch aan de persoonlijke leefwereld aan.

Het leven wordt steeds individueler. Standaard levensplanningen zijn passé, tegenwoordig staat het individu op de voorgrond. De grote variatie aan nieuwe mogelijkheden biedt iedereen de keuzevrijheid om zijn dagelijks leven precies af te stemmen op de persoonlijke behoeften en wensen. Een groeiende maatschappelijke ontwikkeling die ook haar weg naar de badkamer heeft gevonden.

Dornbracht kranenprogramma IMO.

IMO is daarop het individuele antwoord. Met het hoogwaardige kranenprogramma van Dornbracht krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn eigen stijl ook in de badkamer tot uitdrukking te brengen. Vooral moderne, stijlbewuste vrouwen hechten waarde aan individualiteit, zo veelzijdig als hun leven zelf. Urbaan met natuurlijke sensualiteit of soeverein en feminien tegelijkertijd, het inrichtingsconcept weerspiegelt hun persoonlijkheid: een vrijstaand, ovaal ligbad met IMO-kranen in de wand, fijne details met individuele flair zoals de greep in de badkuip, handdoekhouder en toilet-borstelset. Momenten van ontspanning en urbaniteit komen samen, een vrouwelijke leefwereld is duidelijk te voelen.

Alleen al de naam IMO, een afkorting van de Engelse uitdrukking 'In My Opinion' (Nederlands: 'Naar mijn mening') geeft aan dat de individuele levensopvatting van de mens centraal staat en de vormgeving van de serie bepaalt. Een universeel mengkranenprogramma dat de eigen stijl beklemtoont en zich perfect schikt in de persoonlijke leefwereld. De badkamer als intieme plek, die door het persoonlijke tintje uitgroeit tot een toevluchtsoord, weg van de dagelijkse drukte.

Dornbracht kranenprogramma IMO.

Basis voor het design van IMO is de universele vormentaal, die fraai te combineren valt met individuele interiors. Als moderne vormhybride speelt het met geometrische contouren en creëert daardoor een unieke variabiliteit. 'Voor IMO werden de twee vormen die in de badkamer domineren, gecombineerd: een rond corpus en een rechthoekige hendel en uitloop', aldus directeur Andreas Dornbracht. 'Daardoor ontstaat een formele universaliteit, die modern, helder en hoogwaardig oogt en van IMO een bouwsteen voor elke individuele badkamervormgeving maakt.'

IMO is verkrijgbaar in het oppervlak chroom.
Productdesign: Sieger Design.

Meer informatie: www.dornbracht.com

Publicatiedatum: 13 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties