Foto: Kludi-Nova-Fonte-Pura-Archetype-van-nieuwe-tijdgeest

Kludi Nova Fonte Pura: archetype van nieuwe tijdgeest

Bij introductie, twee jaar geleden, maakte de mengkranenserie Nova Fonte van Kludi indruk in de sanitairmarkt.

Het assortiment omvat een concept met drie verschillende designvarianten - Classic, Puristic en Déco – die de klassiek-moderne badkamer elk op eigen wijze interpreteren. Dit komt vooral tot uiting in de grepen en rozetten die puristische en klassieke designelementen met elkaar verbinden. Met de toevoeging van de Nova Fonta Pura ééngreeps mengkranen opent het assortiment nieuwe wegen voor individualistische badkamerinrichting.

Pura is de ideale vervolmaking van de Nova Fonte-serie en maakt het concept compleet. De buitengewoon filigrane mengkraan met het heldere, puristische ontwerp is een expressie van de nieuwe tijdgeest en zet indrukwekkende accenten. Niet voor niets werd deze mengkraan van Kludi onderscheiden met de prestigieuze 'Red Dot Award 2022'.

9 – 21 – 36

De Nova Fonte Pura ééngreeps mengkranen zijn daadwerkelijk filigraan van vorm en subtiel ‘lichtvoetig’. Slechts 21 mm is de diameter van de licht naar beneden gebogen uitloop. Het kraanhuis is met een diameter van 36 millimeter niet minder indrukwekkend rank, tewijl de platte greep met de buitengewoon strakke vormgeving slechts negen millimeter breed is. Deze tot een minimum gereduceerde belijning en uitgebalanceerde proportionering met uiterst nauwkeurige verbinding van uitloop en kraanhuis geven Pura klassieke elegantie en expressieve esthetiek. Om dit moderne purisme optimaal naar voren te brengen, is er voor het oppervlak van de mengkraan, naast de uitvoering in klassiek chroom, ook keuze uit trendbewust matzwart en stijlvol matwit (vanaf het voorjaar 2023).

Duurzaam, van productie tot gebruik

Het extreem filigraan ontwerp en de gereduceerde afmetingen van alle Nova Fonte Pura modellen zorgen ook voor een aanzienlijke vermindering van materiaalgebruik bij de productie. Dit resulteert in besparing op grondstoffen en energie. Daarbij komt dat Kludi consequent kiest voor verpakkingsmaterialen die bewezen en gecertificeerd milieuvriendelijkheid zijn. Zo gebruikt Kludi plasticvrij, bilogisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal volgens de specificaties van de Europese norm DIN EN 13432.

Bovendien is het watergebruikt van de alle Pura wastafelmengkranen teruggebracht tot vijf liter per minuut, met behoud van hoog comfort. Dit is goed voor milieu en hulpbronnen, vooral omdat verlaging van het gebruik van warm water energiebesparend is. Nova Fonte Pura voldoet met de kleinere ecologische voetafdruk optimaal aan de eisen van hedendaagse duurzaamheid. Ook in dat opzicht is Nova Fonte Pura het ware archetype van de nieuwe tijdgeest.

Meer informatie: www.kludi.com

Reacties