Profielfoto van Mastello
Mastello
Tweede Loswal 14, 1216 BC Hilversum
maandag
09:30 - 17:00
dinsdag
09:30 - 17:00
woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Hoe maak je zwarte kranen schoon?

Lees onze ervaring met het onderhoud van zwarte kranen.

We vinden het allemaal niet leuk, maar toch moet het wekelijks gebeuren: de badkamer schoonmaken. De schoonmaak is goed voor het behoud van je sanitair, maar ook voor het aanzicht van je badkamer. Tegenwoordig is de minimalistische badkamer een sterke trend en daarbij hoort een opgeruimde en schone badkamer. Benieuwd hoe je onze zwarte kranen (en andere kranen) schoonmaakt? Lees dan verder!

Schoonmaak tips voor zwarte kranen

Heb jij een nieuwe badkamer of nieuwe keuken met een mooie zwarte kraan? Dan ben je daar vast heel blij mee! Het gebruik van zwarte kranen zorgt voor een echte eyecatcher in je interieur. We snappen heel goed dat je wilt dat deze kranen zo lang mogelijk mooi blijven. Onze mat zwarte kranen hebben geen afwijkende schoonmaak ten opzichte van andere kranen. In ons assortiment hebben wij onder andere koperen en RVS kranen en wij adviseren bij alle kranen dezelfde schoonmaak. Vaak krijgen wij vragen over kalkaanslag. Logisch, want het is zonde als je kalkaanslag op je kranen ziet. Wil je kalkaanslag voorkomen? Dan adviseren wij onderstaande tips.

Onze tips bij zwarte kranen schoonmaken

Tip 1: Wanneer je je badkamer wekelijks schoonmaakt, adviseren we om een zacht reinigingsmiddel te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor groene zeep. Spoel na de reiniging je producten goed af, zodat er geen reinigingsmiddel achterblijft.

Tip 2: Droog de zwarte doucheset of douchekop na het gebruik of de schoonmaak goed af met een zachte doek. Hiermee houd je de producten langer vrij van kalkaanslag. Als je onder de douche vandaan komt, kun je gewoon de handdoek gebruiken waarmee je jezelf hebt afgedroogd. Daardoor hoef je niet meerdere handdoeken uit de kast te trekken. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de zwarte keukenkraan, douchekraan en wastafelkraan zwart.

Tip 3: Krijg je toch last van kalkaanslag? Reinig het product dan met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur, chloor of een ander schadelijk, agressief zuur bevat. Dit geldt ook voor fosforzuur houdende (professionele) reinigingsmiddelen. We adviseren ook om geen schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoek te gebruiken. Daarmee kun je krassen op je producten krijgen.

Tip 4: Heb je last van krasjes op je zwarte kranen? Je hebt vast wel een zwarte permanente stift in huis! Gebruik deze stift om de krasjes wat weg te werken en het minder zichtbaar te maken.

Tip 5: Houd een aantal keer per jaar ook een grote schoonmaak. Je hebt het misschien niet altijd door, maar er kan ook stof komen in je laatjes of kastjes. Dat stof blijft dan een beetje ronddwalen, waardoor je nét na je schoonmaak weer stof vindt. Het is daarom belangrijk om een keer per jaar even álles leeg te halen en schoon te maken, zodat je er weer even tegenaan kan.

Het voordeel van onze zwarte kranen is dat je kwaliteit in huis haalt. Veel zwarte kranen zijn goedkoop, maar hebben een slechte kwaliteit. Ze zijn gespoten met een poedercoating en hierop zie je elk vlekje én krijg je heel snel krassen. Onze zwarte kranen hebben een gegalvaniseerde afwerking. Galvaniseren (electroplating) is een proces dat elektrische stroom gebruikt om metaal op te lossen en te vormen. Het is krasbestendiger, slijtvaster en duurzamer dan de traditionele poedercoating.

Ondanks de goede kwaliteit raden we je toch aan om je producten goed te reinigen en onderhouden. Dit ziet er niet alleen fris uit, het zorgt ook voor een nette, minimalistische uitstraling in je badkamer. Ga jij voor een zwarte uittrekbare keukenkraan, zwarte douche aan de muur of zwarte regendouche? Zwarte kranen schoonmaken is een eitje met onze tips! Als je zwarte kranen niet zo mooi vindt, bekijk dan ook onze mooie koperen kranen en rosé-gouden kranen.

Succes met de schoonmaak van je zwarte badkraan! Je zult er vast tegenop zien, maar als je klaar bent heb je een o zo voldaan gevoel...