Gravity of Light

Tijdens de Milan Design Week 2024 staat bij Poggenpohl alles in het teken van het spanningsveld tussen zwaartekracht en licht.

Als pionier van de moderne keuken denkt Poggenpohl steeds een stap vooruit. Nergens kan een mens meer mens zijn dan in zijn keuken. De keuken is dé plek om te genieten, te ervaren en te experimenteren. Hier wordt levensvreugde gedeeld en genieten we van nieuwe ervaringen.

Ook de digitale wereld van vandaag de dag wordt doorgetrokken naar de moderne keuken. Poggenpohl creëert unieke omgevingen, waarin dagelijkse zorgen eenvoudigweg verdwijnen. Bevrijd van het normale, beleven we de luxe van het bijzondere. Door buitengewone ervaringen en belevenissen, die onze ziel beroeren.

Door materialen, die met hun schoonheid en natuurlijkheid de zintuigen prikkelen.

Door intelligente functies, die subtiel geïntegreerd zijn en elke dag opnieuw inspirerend.

Door een esthetiek, die door integratie in de ruimte tot in het kleinste detail fascineren.

Ter gelegenheid van de Milan Design Week 2024 heeft Poggenpohl een tentoonstelling ontwikkeld, waarin de keuken de grenzen van functionaliteit overschrijdt, tot zelfstandige sculptuur waarin de ruimte in een nieuwe dimensie kan worden beleefd. 'Gravity of Light' presenteert objecten met licht en statische structuren, die de wetten van de zwaartekracht tarten.

Helemaal passend hierbij vindt de tentoonstelling plaats in het expressieve en historische Palazzo Landriani, in het hart van de Milaanse kunstenaarswijk Brera. In de grote hoofdruimte op de begane grond kunnen bezoekers genieten van drie studies van +MODO. Dankzij een toenemende lichtintensiteit en opulentie ontvouwt het motto zich als spanningsboog door de tentoonstelling.

De architectonische basis van de +MODO-studies wordt gevormd door delicate constructies van metaal. Met uitschuifbare plateaus en slechts één centraal kastelement worden twee zo goed als open niveaus gecreëerd. Het ensemble wordt gecompleteerd door een werkblad dat lijkt te zweven en de luchtigheid van het design benadrukt.

De exclusief voor de tentoonstelling ontwikkelde verlichtingstechnologie voorziet in een bijzondere, homogene verlichting van de natuurstenen werkbladen van binnen naar buiten. Dankzij diverse kleuren en lichtintensiteiten kunnen individuele sferen worden gecreëerd. Door de toevoeging van spotjes veranderen de favoriete items van de bewoners die smaakvol op de plateaus kunnen worden geëtaleerd in echte blikvangers.

Het is het licht dat de studie van +MODO in een sculpturaal object transformeert en op die manier voor een fascinerende beleving van de ruimte zorgt.

In de leeszaal van het Palazzo toont Poggenpohl een +MODO-interpretatie van de Duitse producent Bernd Kussmaul. Bernd Kussmaul is gespecialiseerd in individuele designs met hoogwaardige technische details, vooral op het gebied van luxe sportwagens, jachten en privévliegtuigen. De esthetiek en materialen van de objecten doen om die reden dan ook denken aan deze luxueuze sectoren. Ook bij deze studie speelt licht een centrale rol in de ontwerpen, met als resultaat een buitengewone innovatie: +MODO studie by Kussmaul.