Foto: HSK_Duschkabinenbau_Douchecabine_Favorit_Nova

Favorit Nova douchewand maakt indruk met innovatieve productdetails

Nieuwe kenmerken. Originele kwaliteit van HSK.

20 Januari 2024

De Favorit Nova douchewandenserie heeft alles in zich om trendsetter te zijn: ze combineert modern design met functionele en duurzame kwaliteit. De serie heeft nu ook een indrukwekkende nieuwe functie: dankzij een elegante greep- oplossing kunnen de douchewanden comfortabel zowel naar binnen als naar buiten worden gedraaid. Het geïntegreerde liftsysteem maakt de bediening hiervan kinderspel. De badwand uit de Favorit Nova serie is ook geoptimaliseerd: een nieuw scharnier zorgt voor meer ruimte in het bad.

De greep maakt het!

Kleine verandering, groot effect: de nieuwe beugelgreep van de Favorit Nova douchewand maakt hem bijzonder gebruiksvriendelijk. Dankzij de hoogte van 240 mm en het slanke design ligt de greep comfortabel in de hand. De minimalistische vorm zorgt bovendien voor een tijdloze, moderne look en past naadloos in elk type badkamerontwerp.

Eén douchecabine voor elke badkamer

De profielarme douchewanden uit de serie Favorit Nova onderscheiden zich door hun rechtlijnige uiterlijk en kunnen flexibel worden aangepast aan de individuele wensen van de klant. Het 5 mm echt glas (gehard veiligheidsglas) is optioneel verkrijgbaar met een hoogwaardige edelglas-coating voor een langdurige reinheid en gemakkelijke reiniging. De douchewanden zijn tevens met decoratief matglas leverbaar. Speciale afmetingen en uitsparingen zijn ook mogelijk, wat bijzonder praktisch is voor badkamers met schuine hoeken, zoals muuruitsteeksels en schuine daken.
De Favorit Nova is verkrijgbaar als hoekinstap, met draai- en zwenkdeuren of als kwartronde douche, zodat hij harmonieus past in de meest uiteenlopende situaties.

Magnetische sluitstrips zorgen ervoor dat de deuren van echt glas betrouwbaar sluiten terwijl draailagers met pendelfunctie en geïntegreerd liftsysteem het soepel en gemakkelijk openen en sluiten garanderen. Naast de chroom look is de douchewandenreeks ook verkrijgbaar in elegant wit en mat zilver aluminium. Met Favorit Nova zijn er bijna geen grenzen aan een individueel badkamerontwerp.

Hef-/daalmechanisme en een blijvend aantrekkelijk uiterlijk

De een- en tweedelige badwand van de Favorit Nova werden ook verder ontwikkeld: een innovatieve scharnieroplossing met een geïntegreerd hef-/

Daalmechanisme, tilt de glaselementen bij het openen lichtjes op en laat ze bij het sluiten zachtjes weer zakken naar hun eindpositie. Het nieuwe scharnier zorgt er ook voor dat de glaselementen tot tegen de muur kunnen worden gevouwen. Dit minimaliseert de benodigde ruimte. Voor een betere bediening kan de badwand worden uitgerust met een optionele handgreep. Net als de douchewand in het assortiment kan ook de badwand worden uitgevoerd met een edel-glascoating en matglas. Dit laatste dient als praktisch privacy scherm en als decoratief designelement.

Samen met het Dobla douchebad biedt de badwand de perfecte oplossing om zelfs in kleinere badkamers een bad realiseren. Dankzij de afneembare bad deur kan de Dobla in een paar eenvoudige stappen van een bad worden omgebouwd tot een gemakkelijk toegankelijke comfortdouche. 


Reacties