Foto: KLAFS_ESPURO_schuimstoombad_4-medium

Een geheel nieuwe badceremonie: KLAFS lanceert 's werelds eerste schuimstoombad ESPURO®

Het ESPURO® schuimstoombad combineert ontspanning, badplezier en weldadige huidverzorging.

18 December 2023

Schuim oefent al eeuwenlang een magische fascinatie op ons uit en wordt in veel culturen gevierd met verschillende rituelen. Stoom ontspant, geur inspireert de zintuigen, kleuren wekken gevoelens op en schuimceremonies reinigen en ontspannen tegelijkertijd. Hierdoor geïnspireerd biedt KLAFS - 's werelds toonaangevende fabrikant van sauna's, zwembaden en spa's - nu ESPURO® aan; een schuimstoombad dat een compleet nieuwe badervaring biedt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het ESPURO® schuimstoombad combineert ontspanning, badplezier en weldadige huidverzorging. Voor deze wereldprimeur ontving KLAFS de onderscheiding ‘Special Mention’ bij de German Design Award en ‘Gold’ bij de German Innovation Award 2023.

Een bekroonde wereldprimeur

Met het nieuwe ESPURO® schuimstoombad heeft marktleider KLAFS opnieuw bewezen dat een passie voor vindingrijkheid kan leiden tot innovaties die ontspanning, lichaamsverzorging en plezier met elkaar verbinden. De revolutionaire en gepatenteerde badvorm heeft ook internationaal gerenommeerde designexperts overtuigd: het ESPURO® schuimstoombad ontving de onderscheiding ‘Special Mention’ bij de German Design Award - een kwaliteitszegel voor bijzondere product- en designontwikkelingen. Bij de German Innovation Award is het schuimstoombad geëerd met ‘Gold’ in de categorie ‘Excellence in Business to Consumer - Beauty & Care"’

Een ceremonie voor alle zintuigen

ESPURO® neemt baders mee op een onvergetelijke reis die uitnodigt tot voelen, ruiken, dromen - en herhalen. Na binnenkomst in de cabine wordt de bader onmiddellijk begroet door zacht schijnend licht, waarna de zintuiglijke ervaring kan beginnen: geurig, verzorgend schuim dat tot taillehoogte opstijgt en de zachte lichtbrekingen, vergezeld van ontspannende geluiden, voeren je mee naar verre werelden. Aromatische invloeden, een glinsterend lichtspel en weldadige schuimwolken bieden alles, van aangename ontspanning tot kinderlijk badplezier en verzorgende schuimervaringen. Gedurende deze fase wordt het lichaam zachtjes verwarmd en voorbereid op de tweede badfase.

Na een verdere toevoeging van schuim is het lichaam nu comfortabel omhuld met geurig, voedend schuim tot op borsthoogte. De verwarmde huid kan optimaal worden voorzien van vocht en rondom worden verzorgd en gemasseerd met natuurlijke essences. Het samenspel van fascinerende lichtstemmingen, dansende schuimwolken en op elkaar afgestemde golvende geluiden nodigt uit tot dromen - een ceremonie voor alle zintuigen.

Een lichte motregen van aangenaam warm water luidt het einde van het programma in. Het schuim zakt in elkaar en wat overblijft na het ESPURO® schuimstoombad is een verzorgd gevoel over het hele lichaam. Het hemelse badplezier eindigt met een koude douche en een paar stappen in de frisse lucht.

ESPURO® Foam Essences: huidvriendelijke verzorging

Een hoge huidverdraagzaamheid en een verzorgende werking waren de belangrijkste criteria bij de ontwikkeling van KLAFS' eigen ESPURO® schuimstoombad-essences. Het schuim, dat speciaal door KLAFS voor deze toepassing is ontwikkeld, bestaat uit natuurlijke ingrediënten van plantaardige oorsprong, die bijzonder voedend zijn de verwarmde huid verwennen. Een uitgekiende formule zorgt voor een optimale schuimproductie en een uitstekende schuimkwaliteit, die in elke luchtbel voelbaar is. Het gewatteerde, zachte schuim zakt niet in en staat garant voor langdurig plezier en een prettige ervaring.

Daarnaast zijn de vegan verzorgingsmiddelen speciaal getest en geschikt voor de gevoelige huid. De gebruikte kokossulfaten worden rechtstreeks uit de kokosnoot gewonnen en maken dankzij de lange-keten vetzuren, die ze bevatten, een veel zachter en huidvriendelijker reinigingsproces mogelijk in vergelijking met conventionele middelen. Daarom zijn de essences ook ISO 16128 gecertificeerd voor natuurlijke en biologisch cosmetische ingrediënten en producten. Het Dermatest Institute heeft bovendien alle ESPURO® schuimstoombad-essences beoordeeld als ‘zeer goed’ voor de gevoelige huid.

Het verzorgende effect van het schuim overtuigt ook medische experts. Prof. Dr. med. Karl-Ludwig Resch van het Duitse instituut voor gezondheidsonderzoek in Hof/Saale: "Schuim is een ideale drager voor huidverzorgingsmiddelen van hoge kwaliteit en is bijzonder zacht en werkt langdurig, omdat een groot volume kan worden geproduceerd met kleine hoeveelheden substantie. De actieve ingrediënten kunnen met zachte strijkbewegingen op de huid worden aangebracht - veel beter gedoseerd dan die in oliën of crèmes."

Een verrijking van de wellnessruimte

Of het nu gaat om hotels, spa's, thermale baden of cruiseschepen - overal waar gasten op zoek zijn naar wellness, ontspanning en tegelijkertijd iets bijzonders, is het nieuwe ESPURO® schuimstoombad de juiste investering. De exploitanten van de faciliteiten creëren niet alleen een zeer speciale ervaring, die nog nooit eerder is vertoond in een vergelijkbare vorm, ze positioneren zichzelf ook met een uniek verkoopargument dat hun gasten zich nog lang zullen herinneren. De schuimervaring is een echte verrijking in de spa en zorgt voor groot enthousiasme bij alle gasten - of ze nu jong of oud zijn. Dit was ook de ervaring van (hotel)gasten van het Wald- und Schlosshotel Friedrichsruhe, waar het ESPURO® schuimstoombad voor het eerst werd geïnstalleerd: "We integreerden het ESPURO® schuimstoombad in onze spa met hoge verwachtingen en deze werden uiteindelijk zelfs overtroffen. Onze gasten zijn enthousiast over de unieke, opwindende schuimervaring, die vergelijkbaar is met wat ze voorheen alleen kenden van opgietceremonies in sauna's. Maar in tegenstelling tot de intense hitte van een opgieting, brengt het verzorgende schuim slechts een lichte, rustgevende warmte met zich mee, wat in combinatie met het licht- en geluidsspektakel een heel bijzondere ervaring wordt," zegt spa-manager Gabriela Noschka. De wellnessoase van 4400 m² van het vijfsterrenhotel, dat tijdens de ‘World Luxury Spa Awards 2022’ de prijs ‘Continent Winner Europe’ won in de categorie ‘Luxury Spa Resort’, biedt daarmee een nieuw, uniek hoogtepunt.

Om maximale flexibiliteit te garanderen, kan het volledig uitgeruste ESPURO® schuimstoombad nieuw worden geïnstalleerd. Het schuim wordt geproduceerd via een geïntegreerde schuimuitlaat en in de cabine gebracht. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om bestaande stoombaden of andere warme zweetbaden van KLAFS, zoals modderbaden, hamams of caldariums als ombouwvariant uit te breiden. Hierbij wordt aan het plafond een schuimuitlaat bevestigd, waardoor het schuim van buitenaf de cabine in kan stromen.

Geringe schoonmaakinspanning dankzij automatische desinfectie

Zoals bij alle KLAFS-producten voor hotels, spa's en openbare faciliteiten, zijn kenmerken als een soepel badproces, een zo laag mogelijk energieverbruik en minimale schoonmaakinspanning van primair belang. In het geval van het nieuwe ESPURO® schuimstoombad is dit laatste uitgewerkt in samenwerking met het erkende hygiënelaboratorium WHU GmbH (Water, Hygiene, Environment) en Dipl. Ing. Dr. Arno Sorger. Het hygiëneconcept, dat is geverifieerd door een deskundig advies, garandeert een optimale en efficiënte reiniging na elke badsessie. Binnen de kortst mogelijke tijd wordt het schuim door speciale sproeiers beregend en opgelost en bereikt het niet het gebied buiten het stoombad. Met één druk op de knop worden alle watervoerende leidingen gespoeld en gedesinfecteerd. Dankzij dit geavanceerde reinigings- en hygiëneconcept voelt niet alleen elke gast zich veilig en volledig op zijn gemak, maar is de ervaring in het schuim ook volledig zorgeloos voor de exploitanten van deze faciliteit.

Meer informatie over KLAFS is te vinden op: www.klafs.nl

Reacties