HSK Solida serie

Helder design, hoogwaardige materialen en comfortabele bediening. Dat zijn de ingrediënten die de nieuwe HSK douchecabineserie Solida haar karakteriseren.

Markante vormspraak ontmoet praktisch comfort bij douchecabine

Door de bewust rechthoekig gekozen contouren ligt de Solida volledig in de trend en onderscheid zich vooral door het bijzondere comfort bij de bediening ten opzichte van de oorspronkelijke douchecabines. Met het nieuwe, optioneel verkrijgbare Softclose mechanisme sluit het flinke schuifdeurelement nog zachter en zonder grote krachtsinspanning. Het mechanisme zorgt ervoor, dat de deur vederlicht en op eigen kracht in de open- en dichtsituatie wordt verplaatst. Het hoogwaardige schuifsysteem beweegt de flinke glaselementen soepel in de prachtige looprail.

Veilig en stabiel

De vakman kan de klant met de Solida-uitvoeringen een dorpelvrij doucheplezier adviseren zonder daarbij de stabiliteit te verliezen. Door middel van een stevige geheel metalen deurgeleider wordt het vaststaande element stabiel op de bodem bevestigd. Dat maakt een extra onderste geleiderail overbodig – inclusief dorpelvrije instap. Bovendien bezorgen de hoogwaardige materialen en het flinke veiligheidsglas Solida niet alleen een grote duurzaamheid maar zorgen ook voor een gemakkelijk dagelijks onderhoud.

Variabel bij de inbouw

Badkamerprofi's krijgen meer speelruimte: De nieuwe design-uitvoeringen passen zich aan bij de bestaande ruimtesituatie. en vinden in vrijwel elk ruimteconcept een plaats. De douchemodellen kunnen met of zonder zijwand worden toegepast. Zo komt zowel een douchehoek als een nis ervoor in aanmerking. De laatste variant kan worden gerealiseerd tot een breedte van 200cm. en zorgt voor een geheel eigen karakter in de badkamer. De Solida-doucheoplossingen kunnen daar worden ingezet, waar duurzaamheid en extra comfort wordt gevraagd.

De nieuwe Solida-douchecabineserie van de Sauerlandse Badexpert HSK biedt oplossingen voor zeer vele badkamerontwerpen. Bijzonder praktisch: Het bewuste weglaten van een dorpelrail zorgt voor een dorpelloze instap.