Foto: 2020/HSK_iF_Design_Award_Atelier_Plan_Schuifdeur2.jpg

HSK prijswinnaar van de iF DESIGN AWARD 2020

Atelier Plan schuifdeur overtuigt jury

HSK Duschkabinenbau heeft dit jaar de iF DESIGN AWARD gewonnen en behoort daarmee tot de prijswinnaars van de wereldwijd gerenommeerde design-labels.
Bekroond werd de Atelier Plan schuifdeur voor barrièrevrije douchecabines in de discipline Product, categorie Badkamers. De iF DESIGN AWARD wordt eenmaal per jaar toegekend door het iF International Forum Design GmbH in Hannover.

De Atelier Plan schuifdeur voor douchecabines kon de 78-koppige, onafhankelijke, internationale jury van experts overtuigen door zijn esthetisch fraaie uitstraling, heldere lijnen en innovatieve techniek. De Atelier Plan schuifdeur combineert op een opmerkelijke manier functionaliteit met een aantrekkelijk design. Naast de hoogwaardige uitstraling zorgt de lichte schuifdeur voor een heldere badkamer. De kogelgelagerde schuifdeur kan eenvoudig en geruisloos worden geopend en maakt ook in krappe ruimtes een comfortabele instap mogelijk. Dankzij de slimme deuroplossing ontstaat meer ruimte in inloopdouches. De Atelier Plan schuifdeur is voorzien van hoogwaardig 8 mm enkelvoudig veiligheidsglas met een hoogte van 206 cm. Door het ontbreken van glazen uitsteeksels aan deur en element heeft het geheel een strakke, esthetische uitstraling. Daarnaast is de nieuwe 2-delige Atelier Plan-schuifdeur ook met zijwand verkrijgbaar.

 Slimme oplossing

De ruimtebesparende schuifdeur leent zich bij uitstek voor grote en kleine badkamers en biedt optimale spatbescherming. Een magneetprofiel gecombineerd met ergonomisch elegante grepen en de softclose-functie, maken de Atelier Plan stil en gemakkelijk te openen terwijl bij het sluiten de schuifdeur zacht kan worden dichtgetrokken. De vergrendelingsgreep  is in vorm en functie doordacht en zorgt voor een comfortabele gebruikservaring. De spatwaterbescherming wordt door het waterafstotende profiel aan de schuifdeur optimaal ondersteund. Zo blijft de badkamer mooi droog. Ook praktisch is het klapmechanisme in de deurgeleiding. Daarmee kan de schuifdeur naar binnen worden gezwenkt om het reinigen te vereenvoudigen.  

Eenvoudige montage, hoogwaardige uitstraling

De Atelier Plan-schuifdeur onderscheidt zich met een nieuw excentrisch profiel met innovatieve techniek, die een snelle en eenvoudige montage garandeert. Het enkelvoudige veiligheidsglas van het vaste element wordt ingevoegd, goed gepositioneerd en het excentrische profiel eenvoudig gesloten. Zo is het glas optimaal gefixeerd. Dankzij het hoogwaardige design is deze nieuwe techniek voor de gebruiker niet te zien. De Atelier Plan schuifdeur is verkrijgbaar in een tijdloos-moderne chroomlook of het actuele trendy matzwart. Voor bescherming tegen inkijk in de douchecabine kan uit een grote selectie van HSK- matglas worden gekozen.

Het aantal kandidaten was groot: de juryleden moesten uit 7.298 inzendingen uit 56 landen kiezen om het felbegeerde kwaliteitslabel toe te kennen.

Meer informatie: https://www.hsk.de/nl

Reacties