Een nieuwe douchecabine opent nieuwe mogelijkheden

De douche is meestal het middelpunt van een badkamer.

18 September 2020

Daar vindt de dagelijkse ochtendroutine plaats. Zo’n middelpunt dient niet alleen functioneel te zijn maar ook esthetisch bij de badkamer en de inrichting te passen. De nieuwe douchecabine Aperto Pro van HSK Duschkabinenbau voldoet ruimschoots aan deze uitdaging. De uitbreiding van de populaire Aperto-serie valt op door grote glasoppervlakken, een doordacht design en een innovatieve bediening. Zo wordt de Aperto Pro de blikvanger in elke badkamer.

Optisch is de Aperto Pro een echte highlight. De douchecabine lijkt nagenoeg frameloos. Door een esthetische stabilisatiebeugel en innovatieve wandprofielen lijkt de Aperto Pro bijna gewichtsloos. De frisse en zachte uitstraling van de Aperto Pro wordt weerspiegeld in alle details: scharnieren, wandprofielen, grepen en stabilisatiebeugel in moderne chroomlook zijn optimaal op elkaar afgestemd. De scharnieren vormen een eenheid met het echte glas van de douchecabine, omdat ze binnen gelijk liggen met het glas. Zo
worden reiniging en onderhoud van de glasvlakken bijzonder eenvoudig. Nog
eenvoudiger wordt het met de optionele glasverzegeling TwinSeal. De tweevoudige beschermlaag minimaliseert het opdrogen van waterdruppels en het vasthechten van vuil en kalk aan het douchecabineglas. Eventuele restanten kunnen gemakkelijk eenmaal per week worden verwijderd met een microvezeldoek.

Voor individuele ontwerpmogelijkheden biedt HSK Duschkabinenbau verschillende glassoorten en -decors aan. Bij de Aperto Pro zijn varianten onder andere verkrijgbaar in echt glas helder licht, mat glas in het midden, individueel matglas, matglas, grijs glas en spiegelglas.

Perfect voor elke inbouwsituatie 

De Aperto Pro kan worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan ruimte- omstandigheden: als hoekinstap, in een nis of met een draaideur aan een zijwand. De scharnieren van de Aperto Pro douchecabine zijn ver naar binnen en buiten zwenkbaar waardoor de deur in beide richtingen kan worden geopend. De zwenkbare draaideur is bevestigd aan een smal, vast glaselement. Hiermee wordt een veilige bediening gegarandeerd, want zo kan de deur bij het openen naar buiten niet tegen een radiator of binnen tegen de armatuur stoten. De praktische hantering wordt extra ondersteund door een soepel lopend hef-/daalmechanisme. Met de grote deuropening biedt de Aperto Pro alle badkamergebruikers extra comfort - zelfs in kleine of schuine badkamers. Een ander voordeel: dankzij het innovatieve wandprofiel kunnen oneffenheden in de muur tot 10 mm zonder problemen worden gecompenseerd. Dit is met name van belang bij oneffen of schuine wanden en in oude woningen.

Slank profiel overtuigt door flexibele montage

De installatie door een professionele vakman is snel en ongecompliceerd: bij de
doucheoplossing Aperto Pro worden de vaste elementen met een slank profiel aan de wand bevestigd. Het wandprofiel in chroomlook kan op de tegel of wandbekleding, op het pleisterwerk of in het pleisterwerk, vlak met de wand worden gemonteerd. Afhankelijk van de installatie van het discrete profiel kan de douchecabine er gedeeltelijk omlijst of frameloos uitzien en past zo optisch in elke badkamer en bij elke inrichtingsstijl.

De nieuwe Aperto Pro is de perfecte doucheoplossing voor bijna elke badkamer. Dankzij grote glazen oppervlakken, esthetische stabilisatiebeugel en innovatieve wandprofielen wekt de gedeeltelijk omlijste douchecabine de indruk frameloos te zijn. Dit geeft de Aperto Pro een onmiskenbare uitstraling.

Bij de royale Aperto Pro hoekinstap kunnen de deuren dankzij de smalle vaste elementen bij het openen nochnaar buiten tegen een radiator of naar binnen tegen de armatuur stoten.

De Aperto Pro is ook geschikt voor grote nissen. Optioneel kan individueel matglas worden toegepast. Dit dient niet alleen als discrete bescherming tegen inkijk maar is ook een decoratief stijlelement.

De Aperto-scharnieren in hoogwaardig softcube-ontwerp Het Aperto-scharnier is van binnen vlak met het imponeren door hun duidelijke en elegante chroomlook. glas, wat de reiniging en verzorging aanzienlijk vergemakkelijkt.

Reacties