Bette GmbH & Co. KG

Partner

BETTEFLOOR SIDE douchevloer

XXL douchevloeren uit titaanstaal/emaille van Bette

BETTEFLOOR SIDE inloopdouche

Royale douches zijn absoluut de trend en de nieuwe maten van de inloopdouche BETTEFLOOR SIDE spelen in op de groeiende behoefte aan XXL-oplossingen. De staal/emaille specialist uit Delbrück breidt nu ook bij de douchevloeren met zijdelingse afvoer zijn assortiment uit met grote uitvoeringen. En biedt daarmee mogelijkheden die tot nu toe op het gebied van inloopdouches niet realiseerbaar waren.

Supervlakke douchezones worden ook voor de badkamer thuis steeds meer de standaard. In een moderne badkamer hoort een inloopdouche thuis die voldoet aan zowel hoge functionele als esthetische eisen. “Juist de veeleisende opdrachtgevers willen een royale douche en inloopdouches zorgen voor meer bewegingsvrijheid in plaats van de ruimte te beperken”, zegt Thilo C. Pahl, directeur van Bette. Daarom heeft de onderneming uit Delbrück haar assortiment BetteFloor Side douchevloeren uitgebreid met XXL-varianten.

Vier nieuwe uitvoeringen voor luxe badkamers

De BETTEFLOOR SIDE is nu leverbaar vanaf een gewone 90 x 90 cm variant tot aan een XXL uitvoering van 160 x 120 cm. Hiertussenin zijn vele verschillende afmetingen mogelijk. Het bijzondere kenmerk van dit model is de afwatering aan de wand die zorgt voor een doorlopend doucheoppervlak zonder afvoer in het midden van de douche. Ontwerpbureau Tesseraux und Partner uit Potsdam ontwierp de nieuwe oplossingen die dankzij de jarenlange ervaring van Bette als staal/emaille specialist en de combinatie van hightech productietechnieken met ambachtelijk handwerk ook technisch realiseerbaar waren. De uitdaging daarbij was een goede afvoer van het water zonder dat de hiervoor noodzakelijke helling in de douchevloer storend is voor de gebruiker. 

Naadloos, dus hygiënisch

Het uitgangspunt van de BETTEFLOOR SIDE, namelijk het bieden van een echt alternatief voor de betegelde douche in het segment inloopdouches, blijft daarbij gewaarborgd. Tegelvoegen worden in de loop van de tijd bijna altijd lelijk, zijn moeilijk te reinigen en de overgang naar de afvoer bergt altijd het risico van lekkages. De stabiele en onderhoudsarme douchevloer behoudt daarentegen zijn perfecte uitstraling en ziet er ook na jaren uit als nieuw. Pahl: “Wij kunnen op het gebied van inloopdouches een doorlopend voegloze oplossing aanbieden. Dat biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van hygiëne en reiniging.” De gladde, gesloten en glasachtige structuur van de staal/emaille douches is huidvriendelijk, duurzaam en heeft een briljante uitstraling. Op het BetteGlasur oppervlak hebben schimmels en bacteriën geen kans; vuil en zeepresten kunnen probleemloos worden afgespoeld.

Onderhoudsvrij en goed doordacht

Wie liever een douche zonder siliconen voeg tussen douchevloer en tegels wil kan nu ook bij de BetteFloor Side kiezen voor de BetteOpstaande Randen: bij deze slimme oplossing wordt aan de wand een naar boven opstaande rand gewoon betegeld zodat de overgang dicht en onderhoudsvrij is. Siliconen en het risico op schimmels worden zo vermeden.

De BETTEFLOORSIDE is nu in 21 verschillende standaardmaten leverbaar. Pahl: “Dat biedt bij het ontwerpen van de badkamer talloze mogelijkheden.” De XXL-maten kunnen worden gecombineerd met een eindeloos kleurenspectrum: de BetteFloor Side is verkrijgbaar in 22 matte kleuren en circa 1000 sanitairkleuren. De mogelijkheden om de douchevloer qua kleur perfect af te stemmen op de vloer van de badkamer zijn nu dus nagenoeg onbeperkt.

Door de vlakke inbouw krijgt het interieur een harmonische en vooral ook royalere uitstraling. Hoofdkenmerk van de nieuwe XXL-maatuitvoeringen is de optimale integratie in de vloer. Storende drempeltjes en hindernissen verdwijnen en maken plaats voor meer ruimte, meer comfort en dus meer veiligheid. Dat laatste aspect kan bovendien nog geoptimaliseerd worden: naar wens kan in het geëmailleerde oppervlak van titaanstaal een kwartszand mengsel met antislipeffect worden ingebrand, de BETTEANTISLIP. De douchevloer voelt zo prettig aan en biedt nog meer zekerheid en stabiliteit bij het douchen. BETTEFLOOR SIDE in de maten 120x120, 140x120, 150x120 en 160x120 centimeter met BETTEANTISLIP voldoet zelfs aan de eisen op het gebied van een barrièrevrije inrichting volgens DIN 18040-2.

De BETTEFLOOR SIDE is dankzij een minimale opbouwhoogte vanaf 65 millimeter geschikt voor zowel nieuwbouw als renovering van badkamers. De ecologische kwaliteit van het assortiment van BETTEFLOOR is, net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de norm ISO 14025.

MEER VAN DIT BEDRIJF

Wastafel Bette Lux Oval

De nieuwe ronde inbouwwastafel van Bette gemaakt van duurzaam geëmail...

BETTELUX inbouw ligbad

Bette design ligbad BETTELUX met de laagste badrand ooit van slechts 8...

Vlakke douchebakken BetteFloor

Vloergelijk en drempelvrij douchen wordt steeds populairder en is bove...