Foto: Hansgrohe-puravida-ambience.jpg

Puur leven met Hansgrohe PuraVida!

In puur chroom of fris wit/chroom: emotioneel design en innovatieve functies zetten een nieuwe maatstaf.

De ontwikkeling van PuraVida begon niet met een uitvoerige briefing, maar met slechts twee vragen: Wat komt na minimalisme? Wat is het alternatief voor chroom? Phoenix Design, de ontwikkelingspartner van het merk Hansgrohe, gaf daarop een duidelijk antwoord: meer vorm, meer emotie en meer wit. Met het nieuwe kranen- en douche-assortiment PuraVida ontwikkelden Phoenix Design en Hansgrohe een compleet nieuw, levendig en vloeiend design. De subtiele emotionaliteit, zachte natuurlijke vormen en helderheid van PuraVida maken van de badkamer een woonruimte waarin men volop kan genieten.

Dual-finish principe

De kleurcombinatie wit/chroom onderstreept het design en versterkt het heldere uiterlijk van de kranen en douches. Dit is mogelijk dankzij een combinatie van witte lak en glanzend chroom. De twee verschillende oppervlakken gaan perfect naadloos in elkaar over dankzij een innovatieve, hoogwaardige productietechnologie. Na het verchroomproces volgt een behandeling waarbij de witte lak wordt aangebracht op een wijze waardoor de kraan er niet alleen mooi uitziet, maar ook eenvoudig te reinigen is en jarenlang meegaat. De levendige en vrije omgang met vormen wordt ondersteund door het geraffineerde lijnenspel. Rechte hoeken en scherpe kanten bestaan bij PuraVida niet. In plaats hiervan zijn er de vriendelijk ogende rondingen en lijnen die tot aanraken uitnodigen. De perlator verdwijnt in de uitloop, waardoor het water vanuit het niets lijkt te stromen.

De juiste combinatie

Wit werd de kleur voor het kraanlichaam van de PuraVida wastafelmengkranen en daarmee ontstond de behoefte aan bijpassend keramiek. Phoenix Design realiseerde de eerste prototypen van een bijpassende wastafel. Klaus Grohe, in april 2008 nog Voorzitter van de Raad van Bestuur van Hansgrohe AG, bracht hiermee een bezoek aan Duravit. Na de succesvolle samenwerking bij diverse badkamercollecties werd ook PuraVida een samenwerking, waarbij de complete badkamer kan worden ingericht met keramiek, meubels en baden van Duravit en kranen, douches en accessoires van Hansgrohe.

Meer vorm, meer emotie, meer innovatie!

Voor een harmonieus geheel in de badkamer biedt het PuraVida programma van Hansgrohe een ruime keuze in kranen, voor zowel opbouw als inbouw, van thermostaat tot 3-gats wastafelmengkraan tot en met een vrijstaande badmengkraan. Bijpassende accessoires en een uitgebreid doucheprogramma, bestaande uit hand-, hoofd- en zijdouches en een nieuw ontworpen, slanke staafhanddouche, maken van PuraVida het meest complete douche- en kranenprogramma van Hansgrohe.

Doucheplezier XXL

Voor puur doucheplezier zorgen de PuraVida douches: zacht afgeronde hoeken, hoogwaardige oppervlakken en de combinatie van wit en glanzend chroom zorgen voor spannende contrasten. De grootse PuraVida hoofddouche met haar ongewoon vlakke en rechthoekige vorm en breedte van 400 mm omvat de gebruiker geheel met haar doucheregen. De PuraVida douches zijn voorzien van de Hansgrohe AirPower technologie, die water met lucht vermengt, waardoor een volle, zachte doucheregen ontstaat.

Ook de PuraVida handdouche biedt hoogwaardig en luxueus douchecomfort. Maar deze nieuwe handdouche biedt meer. Met het nieuwe EasyClick systeem kan met één druk op de in de greep verwerkte knop tussen drie straalsoorten gewisseld worden. De Caresse-straal: 5 krachtige Whirl-stralen komen samen in een langzaam draaiende, maar krachtige straal die een heerlijke massage geeft, alsof er vijf vingers tegelijk over uw huid bewegen. De Rain AIR straal: een volle zachte doucheregen en een combinatie van beiden.

Meer informatie: www.hansgrohe.nl

Publicatiedatum: 21 februari 2010.

Reacties
Anderen bekeken ook