Foto: hansgrohe-superbath-douche-1

De select knop – de toekomst voor jouw badkamer

De luxe van een goede badkamer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse levensbeeld.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van technologie voor in de badkamer. Dit zorgt ervoor dat het ultieme spa gevoel nu makkelijk in huis te halen is dan ooit te voren. Een van de technologieën die onlangs geïntroduceerd is door Hansgrohe is de select collectie met de Hansgrohe select knop.

De select knop is eigenlijk heel simpel. Met een druk op de knop kun je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende standen in je douche. Op deze manier hoef je dus niet meer aan die hendel op je doucheknop te draaien, die niet mee wil werken omdat er kalkaanslag opzit. Je kunt nu gewoon op de knop drukken en de douchestraal schakelt moeiteloos over naar de gewenste stand.

De select knop werd voor het eerst geïntroduceerd in 2009 en was toen alleen verkrijgbaar op de Hansgrohe Select handdouches. De technologie sloeg echter aan en tegenwoordig wordt de technologie ook toegepast op keukenkranen, themostaatkranen en hoofddouches. Daarnaast werd er vanuit Hansgrohe een onderzoek opgezet onder 400 Nederlandse en Belgische consumenten die de originele handdouche mochten uitproberen. Uit de resultaten blijkt dat consumenten de knop inderdaad een ontzettende verbetering vonden in hun badkamer comfort.

De drie standen waaruit de consument kon kiezen waren de RainAir, Rain en Whirl. De RainAir straal is een andere technologie van Hansgrohe, die steeds populairder wordt. Het water wordt namelijk gecombineerd met lucht. Hierdoor voelt de straal van het water zachter aan, en geeft het water meer sensatie. Een ander bijkomstig voordeel is dat de kraan zuiniger is en dus minder water gebruikt. Deze straal zorgt dus niet alleen voor meer ontspanning, maar bespaart ook nog eens geld. De Rain straal is wat we allemaal gewend zijn van een goede Hansgrohe douche. De laatste stand is de Whirl stand. Hierbij roteren er drie stralen, die uit het midden van de douchekop komen, om elkaar heen. Het water is meer gecentreerd en dit zorgt voor een krachtige straal, die ideaal is voor het uitwassen van shampoo of conditioner.

Door het succes van de select knop, is de knop tegenwoordig ook te vinden op thermostaatkranen. Hierdoor kan de kraan met een druk op de knop aan en uitgeschakeld worden. Daarnaast zorgt de thermostaat ervoor dat het water direct de juiste temperatuur bereikt. Dat is ideaal als je vroeg op moet staan op een koude winterochtend. Ook kun je zelf kiezen hoe de knop op de thermostaat gemonteerd wordt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de knop een beetje uit te laten steken, boven het oppervlak van de thermostaatkraan. Hierdoor is de knop makkelijk te vinden.

Als de select knop je wat lijkt, kijk dan eens naar de Hansgrohe Rainmaker Select 580 3jet. Deze hoofddouche heeft alles waar je naar opzoek bent als het aankomt op luxe. De douche kan aan de muur gemonteerd worden, zonder stang en heeft een afmeting van 586 x 286 mm. Er kan via de select knop geschakeld worden tussen drie standen. De standen zijn de regenstraal zoals we gewend zijn van een goede regendouche, de mono straal en ten slotte de rainflow waterval. Bij de rainflow waterval straal heb je letterlijk het idee dat je onder een waterval staat. Omdat de hoofddouche zo breed is, stroomt het water over je hele rug, wat zorgt voor veel ontspanning.Ben je enthousiast geworden over de select knop, neem dan eens een kijkje op superbath.nl. Hier worden veel Hansgrohe Select producten aangeboden, van de originele handdouches tot de hierboven geschreven thermostaatkranen en hoofddouches.

Meer van Hansgrohe
Reacties
Jos Lindt

https://www.sanitairvinden.nl/kranen/douchekranen/hansgrohe/5367824-hansgrohe-ecostat-select-e-120-douchecomb-unica-s-puro-glijstang-m.-ecostat-select-douchekraan-thermostatisch-90cm-m.-raindance-select-e-120-air-3jet-handdouche-chroom

7 jaar geleden
Jos Lindt

Wat een ontzettend vette functies heeft dit product. Kost wel een beetje, maar dan heb je ook wat! Ik zie hier dat de prijzen op het internet nogal uiteenlopen echter: https://www.sanitairvinden.nl/kranen/douchekranen/hansgrohe/5367824-hansgrohe-ecostat-select-e-120-douchecomb-unica-s-puro-glijstang-m.-ecostat-select-douchekraan-thermostatisch-90cm-m.-raindance-select-e-120-air-3jet-handdouche-chr

7 jaar geleden