Foto: HSK_Aanraakvrije_wastafelkraan_AquaXPro

Dé 6 badkamertrends van het moment

Je badkamer aan het inrichten? Dan kan je wellicht wat inspiratie gebruiken.

Elisa 16 November 2023

Die vind je makkelijk terug op Pinterest, maar na 10 minuten scrollen, zit je hoofd vaak al overvol met verschillende ideeën. Hoe beslis je dan wat de uiteindelijke look zal worden? Om je daarbij te helpen, vind je hier de belangrijkste trends van het moment opgelijst. 

 1. Minimalistisch design

  Om te beginnen geldt de regel ‘less is more’, wat wil zeggen dat je een manier zal moeten vinden om al je inspiratie op orde te brengen. Overbodige zaken laat je sowieso al best achterwege en functionaliteit staat voorop. Decoratieve elementen kunnen uiteraard, maar overdrijf hier zeker niet mee. Kies ook één stijl en houd je hieraan. 

 2. Donkere kleuren

  Wie aan het inrichten van de badkamer denkt, denkt al snel aan witte tegels en blinkende kranen van Grohe, bijvoorbeeld. Met andere woorden: een zo licht mogelijke inrichting, maar net dat is niet meer de mode van het moment. Wat wel een trend is, is een donkere uitstraling met kleuren als zwart, donkergrijs, donkerblauw en diepgroen. Niet de meest voor de hand liggende tinten in de badkamer, maar wel enorm trendy. 

 3. Opvallende tegelpatronen

  Ten derde zijn gedurfde tegelpatronen zoals visgraat, chevron, mozaïek en geometrische ontwerpen een hippe keuze. Ze voegen een speels accent toe, afhankelijk van de stijl waarvoor je kiest. Zo kan je aan de hand van tegels ook eenvoudig een vintage look creëren in de badkamer. 

 4. Zwevende meubels

  Een zwevende badkamermeubelset lijkt in eerste instantie misschien een bizarre keuze, maar denk bijvoorbeeld aan een zwevend toilet of een zwevende wastafel. Naast het feit dat ze makkelijker zijn schoon te maken, geven ze een gevoel van ruimte en eenvoud. Dat is wellicht ook de reden dat ze momenteel zo populair zijn. 

 5. Open douches

  Een trendy, moderne uitstraling creëer je met een open douche. Deze hebben geen douchegordijnen of deuren, waardoor opnieuw een ruimtelijk gevoel ontstaat. Heb je over het algemeen meer nood aan privacy? Overweeg dan deze keuze eerst, want ook dat aspect is belangrijk in de badkamer. 

 6. Groen

  Tot slot mag je zeker geen accenten van groen vergeten. Denk aan plantjes die makkelijk te verzorgen zijn of cactussen. Je denkt er vaak niet aan om ze in de badkamer te plaatsen, maar toch staan ze daar zeker op hun plaats. Ze zorgen steeds voor een zuivere lucht en ze hebben meteen een positief effect op je humeur. Daarnaast zijn ze simpelweg een populaire badkamertrend. 

Reacties