Foto: wonenhouswarming

De 5 leukste cadeaus voor een housewarming

Ken je iemand die onlangs is verhuisd of een nieuw huis heeft gekocht? Dan is de kans groot dat je binnenkort een uitnodiging voor een housewarming zult ontvangen.

Nina 19 Januari 2023

Hartstikke gezellig, maar het kan soms lastig zijn om het perfecte cadeau te kiezen voor een ander, vooral omdat iedereen verschillende smaken heeft. Ga je voor een decoratie, of liever iets nuttigs? In dit artikel zetten we enkele leuke cadeaus op een rij die geschikt zijn voor een housewarming.

Een bijzondere kalender

Wil je het huis van je vrienden nog wat unieker maken? Ga dan voor een opvallende kalender! Hoewel alles tegenwoordig online gebeurt, is een gezamenlijke kalender in de keuken, gang of traditioneel op de wc altijd handig voor verjaardagen en evenementen. Je kunt kalenders kopen met de meest uiteenlopende thema’s, dus speur de winkels en het internet af naar iets origineels. Kun je niet vinden wat je zoekt? Zet dan zelf een kalender in elkaar.

Een cadeautje per post

Je kan niet naar de housewarming komen, maar je wilt toch graag een cadeautje geven. Hoewel er allerlei redenen kunnen zijn waarom je niet in staat bent om fysiek aanwezig te zijn, betekent dit niet dat je helemaal geen cadeau hoeft te geven. Er zijn verschillende manieren om alsnog je betrokkenheid te tonen, zoals het sturen van een kaartje of het later geven van het cadeau. Maar wat dacht je van een cadeautje op afstand? Er zijn tal van opties voor cadeaus via de post, zoals een lekker borrelpakket of mooiebrievenbus bloemen om het huis op te fleuren.

Een kookboek

Gaat je vriend of vriendin er wat betreft de keuken op vooruit met de nieuwe woning? Dan is een kookboek het ideale cadeau! Zo laat je de nieuwe bewoner merken dat je denkt aan wat bij zijn of haar woonsituatie past. En het handige aan kookboeken is dat ze er in alle soorten en maten zijn – ga voor een kookboek voor de absolute beginner of kies juist een kookboek met specialiteiten uit de Aziatische keuken voor de echte hobbykok.

Badproducten

Hebben de nieuwe bewoners eindelijk een bad tot hun beschikking? Vier dat met een aantal luxe badproducten. Met een fijne badolie, -schuim of bruisbal wordt het nog fijner om in bad te gaan. Of kies voor een lekkere shampoo of zeep met een bijzondere geur. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een aantal producten te combineren, zoals een set van badproducten met dezelfde geur, of een cadeaupakket met verschillende soorten producten.

Een plantje

Een plant is een prachtig cadeau voor een housewarming. Het brengt niet alleen leven en kleur in het huis, maar geeft ook een gevoel van verantwoordelijkheid en zorg. Er zijn veel verschillende soorten planten om uit te kiezen, van groene kamerplanten tot cactussen en hangplanten. Een grote boom of een kleine cactus, een cadeau plant geeft altijd een mooie touch aan het huis. Het is een blijvend cadeau waar de ontvanger jaren plezier van kan hebben. Bovendien helpt een plant om de lucht in huis te verfrissen en kan ook een positief effect hebben op de mentale gezondheid. Weet je niet zeker wat voor soort plant bij de ontvanger past? Probeer hem of haar dan eens ongemerkt uit te horen. 

Reacties