Stel je eigen droombadkamer samen

Een badkamer is meer dan alleen een plek om je ’s ochtends op te frissen en klaar te maken.

09 Oktober 2019

Een goed ingerichte badkamer helpt je te ontspannen na een drukke dag en geeft je energie voor de volgende dag. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw badkamer voor ultieme ontspanning zorgt?

Misschien heb je een nieuwe woning gekocht of is je huidige badkamer aan vervanging toe. Eén ding is in ieder geval zeker: je gaat voor een compleet nieuwe badkamer. En daar komt veel bij kijken. Lees onze tips voor het samenstellen van jouw droombadkamer.

Doe inspiratie op

Een badkamer koop je niet ‘even’. Je wil er goed over nadenken en dat is maar goed ook, want een badkamer gaat al gauw minstens 15 jaar mee. Een advies is dan ook om voldoende inspiratie op te doen, voordat je jouw nieuwe badkamer uitkiest. Bekijk bijvoorbeeld online de mogelijkheden en diverse badkamerstijlen, maar ga vooral ook langs bij verschillende showrooms om de badkamers in het echt te bekijken. Zo krijg je direct een gevoel bij wat je wél en niet aanspreekt. Bij de meeste winkels kun je zelfs een 3D-ontwerp laten maken van jouw droombadkamer.

Kies een badkamerstijl


Door inspiratie op te doen krijg je een idee van welke badkamerstijl bij jou en het interieur van je woning past. Ga je voor een landelijke badkamer die rust en warmte uitstraalt of droom je weg bij een moderne badkamer met veel zwarte elementen? Verschillende stijlen met elkaar combineren kan natuurlijk ook!

Bepaal het budget

Misschien een minder leuk, maar wel belangrijk punt: bepaal het budget. Bedenk hoeveel geld je kunt én wilt besteden aan je nieuwe badkamer. Houd hier rekening mee in de zoektocht naar een perfecte badkamer, want het is zonde als je achteraf onaangenaam verrast wordt door een te hoge rekening.

Richt je badkamer in

Heb je voldoende inspiratie opgedaan, een badkamerstijl gekozen en het budget bepaald? Dan begint voor de meesten het leukste gedeelte: het inrichten! Kijk hierbij eerst naar een grove inrichting. Ga je bijvoorbeeld voor een bad en douche of gebruik je de ruimte liever voor een extra groot badkamermeubel? Bedenk of je tegels op de vloer en wanden wilt of dat een houten of betonlook vloer beter past. Misschien wil je zelfs vloerverwarming laten leggen voor extra comfort. Vergeet ook verlichting en raamdecoratie niet mee te nemen in het ontwerp. Je wilt je tenslotte goed kunnen fatsoeneren in de spiegel en privacy in de badkamer is ook wel zo prettig.

TIP: Ga eens langs een badkamer showroom en laat je adviseren. Neem bijvoorbeeld Laurens Badkamers. Zij hebben een showroom in Nijverdal waar je je badkamer kan laten ontwerpen en waarbij ze meedenken over de elementen en de inrichting.

Genieten!

Heb je jouw droombadkamer gevonden of samengesteld? Dan kan de verbouwing beginnen! Maak de nieuwe badkamer helemaal af met bijpassende details. Een handdoekenrek en tandenborstelhouder bijvoorbeeld. En dan is het tijd om te genieten!

Reacties