Foto: Red_Dot_Award_voor_D-Neo_en_White_Tulip

Red Dot Award voor D-Neo en White Tulip

De twee complete badkamerseries D-Neo en White Tulip en de bijbehorende kranen hebben de Red Dot Award 2022 voor productdesign ontvangen.

De twee complete badkamerseries D-Neo en White Tulip en de bijbehorende kranen hebben dit jaar de Red Dot Award voor Product Design gewonnen. "Alle producten die aan de wedstrijd meededen, werden bekroond", zegt Stephan Tahy, CEO van Duravit AG. "Dit bevestigt het uitstekende ontwerpwerk van onze teams."

Duidelijke ontwerptaal

In maart 2021 presenteerde Duravit voor het eerst de complete badkamerserie D-Neo ontworpen door de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly aan het publiek. D-Neo maakt indruk met zijn lineaire, geometrische vormen en geeft met zijn aantrekkelijke instapprijs toegang tot Duravit aan nieuwe doelgroepen. De designserie als geheel en de kranen in het bijzonder ontvingen eerder de German Design Award.

Rechtlijnig ontwerp

In lijn met het D-Neo design hebben ook de D-Neo kranen een lineair, geometrisch design. De kenmerkende smalle, verticaal gepositioneerde handgreep loopt door de hele lijn. Duurzaamheid is hier aan de orde van de dag: bij de wastafelmengkranen met FreshStart-functie stroomt in eerste instantie alleen koud water in de middenstand. Er komt alleen heet water bij als je de hendel bewust naar links beweegt. De energie-intensieve bereiding van warm water is dus alleen beperkt tot situaties waarin het ook echt nodig is.

Geïnspireerd door de natuur

Met White Tulip heeft de Franse ontwerper Philippe Starck een holistische badkamercollectie gecreëerd. Van ligbaden, wastafels en meubels, tot toiletten en bidets, tot bijpassende spiegels en een compleet assortiment kranen - het ontwerp van alle componenten in de serie volgt het organische silhouet van een bloeiende tulp. Een bijzondere blikvanger is de als monoliet uitgevoerde vrijstaande keramische wastafel.

Een consequent designelement van de kranen is de tulpvormige handgreep met fijngeslepen oppervlak, die de vorm aanneemt van de wastafels en ligbaden. 160 fijne, verticaal gegraveerde strepen verfijnen het beslag.

De Red Dot Award

De Red Dot Award "Product Design", die zijn oorsprong vindt sinds 1955, bepaalt de beste producten van elk jaar. Onder het motto "Op zoek naar goed design en innovatie" beoordeelt een jury van ongeveer 50 personen de producten individueel en op basis van het origineel. De vakjury kent het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten die overtuigen door hun hoge designkwaliteit en voldoen aan andere strenge beoordelingscriteria. Ze omvatten de mate van innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid.

Meer informatie: www.duravit.nl

Reacties