Foto: 201708/VB_Finion_a9083e2d43001.jpg

Keuzevrijheid en exclusiviteit met luxe badkamer Finion.

Verfijnde vormen, helder strak design en zeer hoogwaardige materialen:

Villeroy & Boch introduceert een zeer exclusieve badkamercollectie Finion. Deze nieuwe complete collectie, met elegant keramiek, luxe meubels en een zeer stijlvol verlichtingsconcept, voldoet aan de hoogste eisen van de moderne levensstijl en creëert een uniek gevoel van wellness in de badkamer.Kenmerkend voor Finion zijn de vele combinatiemogelijkheden binnen de collectie die zorgen dat elke badkamer uniek wordt. Zo zijn de wastafels er in diverse kleurvarianten en zijn er drie verschillende uitvoeringen, te weten een opzet- en een muurwastafel en een wastafelmeubel. Verder biedt deze badkamercollectie diverse designkeuzes voor het vrijstaande bad, de meubels en de verlichting.

Delicaat design door wastafels van TitanCeram

Finion valt vooral op door het sterke ontwerp van de Zuid-Koreaanse designer Patrick Frey. Hij kiest voor een puristisch design, met zeer delicate vormen en expressieve kleuren. Frey weet goed gebruik te maken van de materiaalkenmerken vanTitanCeram voor het ontwerp van deze collectie. TitanCeram maakt het mogelijk om fijne vormen en zeer dunnen wanden te creëren en dat zien we o.a. terug in de stijlvolle wastafels van Finion.

Design Toilet

De strakke puristische vormtaal zie je ook terug in het toilet van deze collectie. Het slanke toilet kan onzichtbaar bevestigd worden aan de muur en heeft een slecht 4 cm dunne toiletzitting met SoftClosing-functie. Dankzij DirectFlush en CeramicPlus is dit toilet extreem hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Indien gewenst kan ook het nieuwe ViClean-I 100 douchetoilet geïntegreerd worden in de Finion badkamer. Er is tevens een mooi bidet in de collectie opgenomen.

Modulair voor meer keuzevrijheid

De modulaire meubelcollectie van Finion benadrukt de vele ontwerpmogelijkheden en de enorme keuzevrijheid. Er zijn onderkasten, hoge kasten en wandkasten; allen met vrij in te richten planken en schappen. De meubels zijn er in 11 verschillende kleurvarianten, waaronder mat zwart of wit, houtfineer en een prachtige mat gouden kleur. Ook zijn er glasplaten in het ontwerp meegenomen, die een zeer luxe look creëren. Met de keuzen voor indirecte sfeerverlichting in de kasten en schappen en de greeploze kastdeurtjes benadrukt ontwerper Patrick Frey het delicate karakter van de collectie. Verlichting speelt sowieso een grote rol bij Finion. Het geïntegreerde verlichtingsconcept is een van de ontwerpkenmerken die voor de exclusieve luxe uitstraling zorgen. Zo heeft de collectie ook een elegante spiegel met rondom LED-verlichting. Een innovatief hoogtepunt in de Finion collectie is het optionele smartphone oplaadpunt in de kasten of planken.

Vrijstaand bad als middelpunt van de badkamer

Het vrijstaande bad is de echte eyecatcher. Ook hier is in het design optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten van het gebruikte materiaal. Het bad is van het fijnste Quaryl® wat resulteert in uiterst dunne en zeer strakke randen. Het materiaal en het design zorgen ervoor dat dit bad ondanks de compacte afmetingen van 170 x 75 cm een ruime binnen oppervlakte heeft, welke vergelijkbaar is met de traditionele baden van 180 x 80 cm. Dit maakt het bad zeer geschikt voor kleiner badkamers.
Het Finion bad is verkrijgbaar met en zonder een designring onderaan de buitenkant van het bad. De ring is er in de hoogwaardige metallic-tinten chroom, champagne en goud en zorgt  voor een extra elegante uitstraling. De ‘push-to- open-plug’ en de badkraan kunnen in dezelfde tinten  als de designring worden uitgevoerd. Het bad kan ook uitgevoerd worden met indirecte verlichting aan de onderkant van het bad.

Dit zorgt voor een ‘zwevend’ effect.Bij dit bad is er bovendien een keuze voor een dual-kleur afwerking, waarbij het binnen oppervlak wit is en de buitenzijde een gekleurd paneel met een keuze uit meer dan 200 kleuren in glans of matteuitvoering.

Meer informatie over de collecties of verkooppunten? Kijk op www.villeroy-boch.com.

Meer van Villeroy & Boch
Reacties