Foto: Kartell-Laufen-design-badkamer-keramiek

Kartell by Laufen: design in de badkamer

Kartell by Laufen is pure emotie voor de badkamer. Nieuwe serie combineert Kartell met keramiek van Laufen.

Kartell by Laufen is pure emotie voor de badkamer. Nieuwe serie combineert iconisch design van Kartell met de kwaliteit van keramiek van Laufen.

Aan de ene kant Kartell, Italiaans, creatief, kleurrijk en iconisch. Aan de andere kant Laufen, Zwitsers, vastberaden, betrouwbaar, met focus op de synthese van research, kwaliteit en respect voor het milieu.

 

Deze twee bedrijven kennen sterke overeenkomsten, wat precies de reden is dat zij elkaar hebben gevonden in dit project: een industriële benadering van hun productie, een roeping voor onderzoek en technologische innovaties, een internationale markt, een oprechte passie voor kwaliteitsdesign en honderden verkooppunten over de hele wereld. Vanuit deze samenwerking en met het interpretatieve projectwerk van de designers Ludovica en Roberto Palomba is een collectie ontstaan die zijn weerga niet kent.

 

Design en totale kwaliteit Kartell by Laufen

Met deze twee sleutelwoorden krijgt de Kartell by Laufen badkamer collectie een volledig eigen gezicht. De glasachtige transparantie van de allernieuwste polycarbonaat structuren van Kartell en de ronde vorm van de vloerstaande wastafels van Laufen spreekt diegenen aan die verleid willen worden door de strakke geometrie van de keramische items, gekoppeld aan de veelkleurige lichtheid van de plastic elementen.

 

Kleurenpalet Kartell by Laufen

De kleurstelling is een project op zich. Het kleurenpalet voor de badkamer lijkt bijna opnieuw uitgevonden. Zonder gebruik te maken van de primaire kleuren, zijn het de zachte tonen van de aarde die aanspreken, de oranjes van het zand, staalblauw, warme witten die naar geel neigen en koude, blauwachtige tinten.

 

Voor deze vrije ruimte in het huis, waar de zintuigen vele emoties losmaken, werd Kartell by Laufen geboren.

 

Meer informatie: www.laufen.nl

 

Publicatiedatum: 14 oktober 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties