Foto: 2017-12/simpsons-edge-schuifdeur-150x195cm-zilver-profiel-helder-glas-sw21416_1.jpg

Badkamer kopen

Bereid je goed voor. Lees hier een aantal tips.

Een nieuwe badkamer kopen doe je slechts een paar keer in je leven. Een goede voorbereiding is daarbij essentieel om tot het gewenste resultaat te komen. Neem vooral de tijd om goed na te denken over wat je in de badkamer wilt hebben en laat je inspireren.

De douche is een van de meest bepalende onderdelen voor de inrichting. Droom je graag weg onder de zachte straal van een grote regendouche of ben je iemand die liever een snelle douche neemt?

Inloopdouche

Heb je niet veel ruimte en neem je ook graag een bad, dan is het een overweging waard om in bad te douchen. Ben je echter een echte liefhebber van luxe douchen dan is een inloopdouche een must. De inloopdouche is de laatste jaren sterk in opkomst en dat komt natuurlijk door de vele mogelijkheden en het gebruiksgemak. Je creëert een ruimtelijk gevoel en je kunt met verschillende douchewanden, -deuren en -panelen je inloopdouche naar eigen smaak samenstellen.

Wastafel

De badkamer is geëvolueerd naar een echte leefruimte. Van een puur functionele ruimte is de badkamer uitgegroeid tot hét pronkstuk van de woning. Een badkamer moet tegemoetkomen aan verschillende levensstijlen en leeftijden. Mensen willen een geïndividualiseerde badkamer, volledig aangepast aan hun wensen. Dit geldt ook voor de wastafel.

Deel je de badkamer met het hele gezin of met z’n tweetjes? Is het ’s morgens en ’s avonds spitsuur in de badkamer of gebruikt ieder gezinslid de badkamer op een ander tijdstip? Dit kan bepalend zijn voor de keuze voor een enkele of dubbele wastafel. Je moet uiteraard wel rekening houden met de beschikbare ruimte.

Gaat je voorkeur uit naar een inbouwwastafel die netjes wegvalt in een badmeubel of prefereer je de wastafel in het zicht en kies je voor een ronde, ovale of rechthoekige opbouwwaskom? Behalve het soort en de vorm van een wastafel moet je ook nog nadenken over het materiaal. Wil je een wastafel van keramiek, glas, natuursteen, plaatstaal, composiet of ga je voor koper. Hou daarbij rekening met de voor- en nadelen van het materiaal. Natuursteen heeft bijvoorbeeld een exclusieve uitstraling, maar het is wel gevoelig voor vlekken.

Stijlvol badmeubel

Een ander belangrijk onderdeel van een nieuwe badkamer is het badkamermeubel. Badmeubelen kunnen op een stijlvolle manier het ruimtegebrek in je badkamer oplossen. Voor een wastafelonderkast is zelfs in de meest krappe badkamer wel plek. Is er ook nog ruimte voor een kolomkast, dan heb je alles van handdoeken en washandjes tot shampoo, zeep en make-up onder handbereik. Naast de standaard badkamermeubels met of zonder greep, waarbij softclose lades geruisloos sluiten, is er nog zoveel meer om uit te kiezen.

Hierboven hebben we slechts drie belangrijke onderdelen in de badkamer uitgelicht, maar ook een toilet, tegels, verwarming en verlichting zijn natuurlijk onmisbaar. Ga voor meer inspiratie naar showrooms, kijk in tijdschriften en online op woonsites om ideeën op te doen voor de badkamer. Kijk vooral goed naar wat je zelf belangrijk vindt en wat voor jouw situatie wenselijk is en dompel je onder in de wereld van sanitair!

Reacties