Profielfoto van LAUFEN
LAUFEN
Meidoornkade 2a, 3992 AE Houten
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Op afspraak -

LAUFEN VAL BIEDT OPLOSSINGEN VOOR ALLE BADKAMERS, GROOT EN KLEIN

Compacte en veeleisende badkamers vragen om intelligente oplossingen, om de beperkte ruimte optimaal te benutten zonder rommelig te lijken.

De nieuwste toevoeging aan de Val-serie is gericht op compacte en veeleisende badkamer indelingen, in het bijzonder met nieuwe wastafels. SaphirKeramik van Laufen bleek hiervoor een geweldige oplossing voor deze taak. Met zijn fijne wanden en slanke randen nemen de wastafels van het innovatieve keramische materiaal nauwelijks ruimte in beslag, waardoor de ruimte er netter en overzichtelijker uitziet, vooral in kleine badkamers.

Bovendien besparen de SaphirKeramik wastafels echt ruimte, omdat ze kleinere wastafels met dezelfde binnen afmetingen als een grotere waskom kunnen installeren. Met andere woorden, u kunt kiezen voor een kleinere wastafel voor minder grote ruimtes zonder veel volume te verliezen. De nieuwe Val fontein meet bijvoorbeeld slechts 340 x 220 mm inclusief een kleine kraanrand rechts en overloop, maar biedt toch een royale kom.

De jury van de 20e Innovation Award Architecture + Technology erkende het "product voor zijn compacte elegantie, vooral voor kleine ruimtes, omdat de architectuur zich zelden op kleine ruimtes richt. De wastafel heeft zijn elegantie te danken aan SaphirKeramik, die smalle, filigrane randen mogelijk maakt. De randen van deze wastafel voegen zich samen met een compact kraangedeelte. De wastafel heeft alles wat het nodig heeft in de kleinste ruimtes en is ook nog eens prachtig vormgegeven".

Nieuwe functies geïntegreerd in de wastafel
Met Val gaat Laufen echter nog een stap verder: het bedrijf gebruikt de extra ruimte in het bassin om nieuwe functies te integreren in de vorm van halfdroge planken - oppervlakken met fijne, driedimensionale texturen zijn immers een bijzonder kenmerk van SaphirKeramik. Dat geeft de gebruiker opslagruimte om zeep, scheerkwasten of cosmetica bij de hand te houden, evenals voldoende wasbakvolume.

In deze stijl introduceert het bedrijf nu een slanke wastafel van 600 x 315 mm, een dubbele wastafel van 1200 x 480 mm en een asymmetrische wastafel van 550 mm breed met een ronde wastafel en een schuine voorkant. Het schuine front kan handig zijn in zeer krappe ruimtes, bijvoorbeeld als een deur iets meer ruimte nodig heeft om te draaien. Een andere slimme oplossing is het op de vorm van de wastafel afgestemde handdoekrek, dat ook verkrijgbaar is. De SaphirKeramik toiletrolhouder pas perfect bij deze VAL collectie.