De belangrijkste badkamertrends voor 2021

Het credo is meer persoonlijke wellness in huis.

05 April 2021

Waar vorig jaar – door de coronacrisis én het verplichte thuiswerken – bij jou misschien ook wel de focus lag op het aanpakken van alle geconstateerde oneffenheden in de huiskamer, de keuken en wellicht ook de tuin, zo verwachten we in 2021 dat de badkamer volop in de schijnwerpers komt te staan. En dat is logisch! Meer dan ooit weet óók jij dat het verstandig is om blijvend aandacht te besteden aan je mentale en fysieke gezondheid. Daarom… de badkamer!

Het is dé Lesson Learned van het coronajaar 2020!

De badkamer dus in de schijnwerpers. Hoera! Want, deze mag zelfs een luxe badkamer worden. Aan gemak en genot geen gebrek meer. Persoonlijke wellness en het extra goed voor jezelf kunnen zorgen zijn namelijk hét credo geworden voor het jaar 2021. Sterker nog: we kunnen spreken van een ware badkamerrevival.

Niemand kijkt er gek van op als je nu zelfs voor de badkamer prachtige en passende luxe nastreeft. De badkamer zien we namelijk niet meer als ‘slechts functioneel’. De badkamer is dé ruimte in huis waar ontspanning en ‘tot jezelf komen’ een serieuze plek hebben gekregen.

Dé grote vraag roept zich nu op welke wijze de badkamer in Look and Feel vorm krijgt? Best handig om daar eens over na te denken als je plannen hebt om je badkamer te verbouwen.

Er zijn twee belangrijke én tevens inspirerende trends voor dit jaar te benoemen, die op een unieke wijze zijn vormgegeven door Qisani, van Dekker Zevenhuizen. Het is inmiddels een ijzersterk Nederlands merk met luxe badkamermeubilair en – accessoires én verkrijgbaar bij de meeste gerenommeerde verkooporganisaties van hoogwaardig badkamerinterieur.

Qisani herkent én benoemt twee trends, die zijn vertaald naar de eigen prachtige collectie.
1. Rural Chic (Thuis in de badkamer)
2. Soft Stream (Functioneel én sfeer)

Badkamertrend 1: Rural Chic

Qisani omschrijft deze trend als ‘groots en een exclusief effect’. Denk daarbij aan bijvoorbeeld prachtige keramische platen met een uitvergrote steenprints of marmeren adering. Natuurlijk ben jij in deze tijden ook op zoek naar een verbinding met de natuur. Wel, die is er! Die zit ‘m in het gebruik van een mix van natuursteen, hout en groenbeleving.

Wat opvallend is – en dát laat Qisani goed zien – is de keuze om op elke wand in de badkamer ander materiaal te plaatsen. Dat doet wat met je. Een ander effect ontstaat. De badkamer is niet meer de monotoon betegelde ruimte waar je een paar keer dag ‘even’ moet zijn. De badkamer wórdt nu juist de plek waar je graag wat langer wilt vertoeven!

Natuurlijk vergeet Qisani de functionaliteit niet, maar het gevoel van ‘thuis in de badkamer’ overheerst. De verrassende eyecatchers uit de collectie stelen de show maar de ‘touch’ is en blijft levensecht.

Je bent thuis in je eigen badkamer.

Badkamertrend 2: Soft Stream

Het is eigenlijk niet zo verrassend dat we sinds het coronajaar 2020 meer op zoek zijn naar de holistische benadering. Ook jij weet immers dat welzijn en geluk afhangen van hoe je woont. Thuis wil je gewoon tot rust komen en de drukte van alledag van buiten laten voor wat het is. De zoektocht naar die rustgevende sfeer is dan ook essentieel; deze vertaalt zich daarom door naar jouw badkamer.

Qisani laat uitstekend zien dat het bij deze trend gaat om zachte, zogenoemde iriserende accentkleuren. Er zijn meer vloeiende lijnen in het geheel, die zijn gecombineerd met een mix van luxe materialen waardoor het eindresultaat altijd tot tevredenheid stemt: ultieme sfeerbeleving!

Net als bij Rural Chic geldt dat de functionaliteit op een ongekend hoog niveau staat. Er is een prima maatwerkprogramma bij Qisani. Denk daarbij aan wastafels en badmeubels, met prachtige bijpassende spiegels, planchetten, regalen en kolomkasten.

Mix & Match

Kortom, de luxe badkamer zou zomaar eens Het Gezicht van jouw woning kunnen worden waar je graag mee wilt pronken.

De mogelijkheden zijn immers praktisch onbeperkt bij Qisani want het concept ‘Mix & Match’ is altijd de basis. Bijna alles is mogelijk zelfs ook al zijn de vierkante meters misschien bij jou beperkt. Je bereikt hoe dan ook jouw Personal Touch.

En, daarom ook méér persoonlijke wellness.

Meer informatie: www.dekkerzevenhuizen.nl

 

Meer van Dekker Zevenhuizen
Reacties