Profielfoto van Luca Sanitair
Luca Sanitair
Rooseveltstraat 12, 2321 BM Leiden
maandag
09:00 - 17:30
dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Blog: zo maak je van je badkamer een thuisspa | Luca Sanitair

Benieuwd hoe je optimaal kunt genieten en ontspannen in je eigen badkamer? In deze blog geven we je een aantal handige make-over tips.

Even snel tandenpoetsen, je gezicht wassen en dan snel de deur uit! Elke ochtend en avond staan we in de badkamer, maar meestal nemen we hier niet uitgebreid de tijd voor. Terwijl het zo heerlijk kan zijn om urenlang te badderen. Een voorwaarde is natuurlijk een omgeving waar je helemaal zen van wordt. Wij geven je daarom een aantal make-over tips om van jouw badkamer een wellness waardige ruimte te maken. Laat het ontspannen maar beginnen!

Eenheid als basis
In de badkamer geldt: hoe meer eenheid qua kleurgebruik, hoe meer rust en overzicht. De kleur op de muur bepaalt voor een groot deel de sfeer in je badkamer. Een overwegend witte badkamer zorgt voor een optisch grotere ruimte en geeft een fris en ruimtelijk gevoel. Wil je de badkamer juist een hotel chique uitstraling geven? Combineer dan bijvoorbeeld tegels in donkere tinten met een warm houten badkamermeubel.

Vrijstaand bad
Als je er de ruimte voor hebt, is een bad een echte 'must' in de badkamer. Na een lange, vermoeiende dag is het heerlijk om hierin te relaxen. Maar een bad zorgt niet alleen voor meer comfort, het is ook een echt eyecatcher in je badkamer. Vooral een vrijstaand bad heeft een luxe uitstraling en geeft direct het spa-gevoel. Vrijstaande baden zijn tegenwoordig in diverse materialen en stijlen verkrijgbaar, waardoor je het helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen.

Kom je ruimte tekort voor een vrijstaand bad, dan zijn er ook ruimtebesparende half vrijstaande baden en hoekbaden voor een luxe uitstraling. Een stijlvol alternatief!

Inloopdouche
Bij een luxe badkamer mag ook een inloopdouche niet ontbreken. Deze douches staan bekend om de vrijheid die ze bieden bij het douchen. Door de grote ruimte kun je gemakkelijk samen douchen en omdat de douche gelijkvloers is, kun je eenvoudig even onder de straal vandaag stappen om je crèmespoeling in te laten trekken. Daarnaast zijn ze ook nog een gemakkelijk te installeren in elke badkamer!

Wanneer je hier ook een regendouche aan toevoegt, heb je een gouden combinatie te pakken. Een regendouche geeft, zoals de naam al zegt, het gevoel alsof je onder een zachte, warme regenbui staat.

Finishing touch
Met accessoires kun je de badkamer helemaal afstylen. Zo kun je mooie verzorgingsproducten neerzetten, zoals een fijne scrub of huidolie. Leg een stapel dikke, luxe handdoeken neer en zorg ook voor genoeg groen in de ruimte - van platen in huis worden we allemaal gelukkiger. Voor een extra wellness-effect steek je ook wat geurkaarsen aan als je in bad gaat en zet je een lekker muziekje op. Zo ben je in no time weer opgeladen!