Zwarte magie bij blomus

Blomus lanceert dit seizoen een nieuwe reeks producten voor de badkamer. Pure zwarte magie.

24 Maart 2019

Producten die de esthetische uitstraling van de badkamer in alle opzichten in balans brengen. De collectie is gemaakt van staal met een titaniumlaag en is niet alleen prachtig zwart, maar tevens bestand tegen corrosie, oxidatie en krassen. Deze collectie kreeg de naam Modo en is ontworpen door Nina Thöming van de Duitse ontwerpstudio Flöz Design.

Klein en zwart

Modo heeft hetzelfde doel als de Little Black Dress van Chanel: een tijdloos product dat bij elke gelegenheid past en nooit uit de mode raakt. Nina Thöming drukt zich uit in eenvoudige, luchtige vormen met een organisch accent. Ze heeft overal aan gedacht en heeft alles tot in het kleinste detail geanalyseerd, zodat de badkamer een functioneel en uitgesproken geheel wordt. De uitgebreide collectie is hier het bewijs van en omvat alles van toiletborstels tot een prullenbak, zeepdispenser, spiegel en een tandenborstelhouder. Een afgestemd tijdloos universum dat zich niet door de tijd laat inhalen, maar dat onderdeel wordt van het ontwerp.

Nina Thöming is niet alleen verantwoordelijk geweest voor de vormgeving en de afmetingen, maar heeft zich ook gericht op de ergonomische en technische details van Modo. Ze heeft bijvoorbeeld een speciale pomp ontwikkeld voor de zeepdispenser, een pomp die slanker is dan bestaande exemplaren. Tegelijkertijd met de lancering van Modo brengt blomus Riva uit, een nieuwe collectie met handdoeken en badmatten.

Ecologische badkamer

Riva draait uiteraard om details en hoogwaardige kwaliteit, maar er gaat ook veel aandacht uit naar het milieu. Riva wordt geweven van biologisch katoenen garen en is voorzien van het gewilde GOTS-certificaat (Global Organic Textile Standard). Elke handdoek weegt 700 gram/m2en is daardoor extra zacht en dik. Ze zijn verkrijgbaar in vijf natuurlijke grijstinten en drie afmetingen. De badmatten Piana zijn verkrijgbaar in dezelfde vijf natuurlijke grijstinten en twee afmetingen en de badmatten Twin zijn verkrijgbaar in drie natuurlijke grijstinten en twee afmetingen.

Modo, Riva, Piana en Twin zijn vanaf april verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en via blomus.com

Reacties