Foto: 201708/Samsung_QuickDrive_6-wasmachine.jpg

Samsung halveert tijd voor wasbeurt met baanbrekende QuickDrive™ technologie

Dankzij QuickDrive™ heeft de nieuwe Samsung wasmachine WW8800M maar de helft van de tijd van een gewone wasbeurt nodig om hetzelfde resultaat te bereiken.

Op de stand Super Speed is een trommel vol was schoon in slechts 39 minuten. Zo bespaar je kostbare tijd, terwijl het ook nog eens energie-efficiënter is. Het wasresultaat is even schoon, terwijl je kleding mooi blijft. Samsung lanceert de WW8800M met QuickDrive™ op IFA in Berlijn.

“QuickDrive™ is een gamechanger, want het brengt de tijd die je nodig hebt om de was te doen drastisch terug. Dat betekent dat je meer tijd hebt om leuke dingen te doen,” zegt Saskia Soeterbroek, Senior Product Manager Wasmachines van Samsung Nederland. “De QuickDrive™ technologie in de nieuwe WW8800M wasmachine zorgt voor een snelle en krachtige wasbeurt. Je bespaart energie en tijd en houdt je kleding mooi.”

Verbeterde wasprestaties dankzij Samsungs unieke technologie

QuickDrive™ vermindert de duur van een wasbeurt met 50% en het energieverbruik met 20%[1], zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Het geheim is de unieke Q-Drum™, die uit een grote hoofdtrommel bestaat en een plaat achterin de wasmachine. In andere wasmachines wordt kleding van boven naar beneden bewogen, maar de WW8800M gaat een stap verder. De kleding beweegt van de bovenkant naar de onderkant van de trommel en tegelijk zorgt de plaat achterin voor een heen en weer gaande beweging. Zo ontstaan er dubbele krachten en wordt het vuil snel en geleidelijk uit de kleding verwijderd.

QuickDrive™ is onafhankelijk getest door Intertek, ‘s werelds grootste test- en inspectieorganisatie. Intertek bevestigt dat de technologie net zo schoon wast en net zo zuinig is voor je kleding als bestaande technieken. Het enige verschil met QuickDrive™ is dat de tijd van een wasbeurt aanzienlijk korter wordt.

Naast QuickDrive™ is de nieuwe Samsung wasmachine uitgerust met EcoBubble™. Zelfs op lage temperaturen ben je zo verzekerd van een schone was. EcoBubble™ mengt lucht en water en zorgt dat het wasmiddel sneller en dieper doordringt in de kleding.

Slimme IoT-wasmachine voor extra gebruiksgemak

QuickDrive™ heeft ook andere functies die het gebruiksgemak vergroten. De WW8800M wasmachine is IoT-ready en de AI-aangedreven wasassistent Q-rator zorgt voor drie slimme functies:

Laundry Planner - door het instellen van een eindtijd bepaal jij wanneer de was gedaan is en niet andersom. Zo hoef jij je dagindeling niet af te stemmen op de wasmachine.
Laundry Recipe - voer in welke kleur of stoftype je was is en hoe vuil die is. De machine geeft je automatisch aanbevelingen voor het beste wasprogramma.
HomeCare Wizard - houdt de was voor jou in de gaten en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.
WW8800M heeft tevens Samsungs innovatieve AddWash™ aan boord. Met deze functie kun je op elk moment de wasbeurt[2] onderbreken om iets toe te voegen, van een vergeten sok tot een delicaat kledngstuk[3]. Ook kun je wasmiddel of wasverzachter later nog toevoegen.

Duurzaam en kostenefficiënt

Dankzij Samsungs Digital Inverter Technology is de WW8800M stil voor een wasmachine, terwijl de techniek tegelijkertijd zorgt voor minder energieverbruik. Ook is de techniek verantwoordelijk voor extra duurzaamheid[4]. De WW8800M heeft meerdere energiebesparende functies, zoals de mogelijkheid om tot 50% meer energie te besparen dan het hoogste A+++ energielabel voor een wasbeurt[5] aangeeft. De machine gebruikt een Ceramic Heater+ met een nieuw type anti-adhesie coating[6]. Hierdoor blijft het verwarmingselement langer goed.

De Samsung WW8800M is vanaf maart 2018 in Nederland beschikbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend.

Reacties