Foto: 278826

Piet Boon® en Formani® introduceren nieuwe bathware-collectie met DuPont™ Corian® techno-surface

DuPont™ Corian® techno-surface is een droom voor ontwerpers: dit high-tech oppervlaktemateriaal kan vrijwel naadloos in alle mogelijke vormen worden verwerkt, de ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos.

DuPont™ Corian® techno-surface is een droom voor ontwerpers: dit high-tech oppervlaktemateriaal kan vrijwel naadloos in alle mogelijke vormen worden verwerkt, de ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos.

Bij het ontwerpen van zijn nieuwe Piet Boon® Bathware by Formani® besloot de topdesigner roestvrij staal te combineren met fluweelglad DuPont™ Corian®.

 

Roestvrij staal en DuPont™ Corian®
De wereldwijd vermaarde ontwerper Piet Boon werkt voor de nieuwe Bathware-collectie samen met Formani, toonaangevend producent van deur- en raambeslag, meubelbeslag en badkameraccessoires. In het designproces is uitgegaan van een basisontwerp in RVS, waaraan de ontwerpers een witte detaillering op een bijzonder elegante manier hebben toegevoegd. De ontwerper wilde een materiaal dat luxe en glamour zou toevoegen aan het minimalistische RVS-ontwerp. DuPont™ Corian® voldeed aan alle technische en zintuiglijke eisen van Piet Boon® Studio en Formani®.

Uitstekende functionele eigenschappen
DuPont™ Corian® wordt al veel toegepast in kwaliteitskeukens en badkamers. Het past perfect bij de positionering van de nieuwe badkamercollectie. Topontwerper Piet Boon zegt: 'DuPont™ Corian® is een prachtig materiaal dat zich in de markt vanaf het eerste begin heeft bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product, een wereldwijde referentie. We hebben bij het ontwikkelen van onze lijn met badkameraccessoires samen met Formani® voor DuPont™ Corian® techno-surface gekozen, vooral vanwege de functionele eigenschappen. Het heeft eigenlijk geen onderhoud nodig en blijft er - ook na intensief gebruik - fris en als nieuw uitzien.'

Complete, doordachte collectie
Piet Boon? Bathware by Formani® is een complete, doordachte lijn van badkameraccessoires waarin vorm functie volgt in een reeks pure en tijdloze objecten. De combinatie van roestvast staal en DuPont™ Corian® draagt bij tot een gevoel van luxe en behaaglijkheid in één van de aangenaamste ruimten van het huis. De toiletborstelhouder, het zeeppompje en de tandenborstelhouder met DuPont™ Corian® zijn verkrijgbaar als vrijstaande items of met muurbevestiging. Ieder artikel kan volledig uit elkaar worden gehaald, zodat de onderdelen goed gereinigd of eventueel vervangen kunnen worden. Alle afzonderlijke onderdelen zijn los verkrijgbaar. Daarmee is de innovatieve collectie uiterst duurzaam.

Publicatiedatum: 30 januari 2012

Meer informatie: www.formani.nl
Meer informatie: www.dupont.com

Reacties