Foto: 257252

Koken, aan tafel, in bad en naar bed: het kan nu fair én green!

Onder het label Fair + Green introduceert Fair Trade Original een brede lijn producten van biologisch fairtrade katoen. Het gaat om producten voor in de keuken, aan tafel, in de bad- en slaapkamer.

Onder het label Fair + Green introduceert Fair Trade Original een brede lijn producten van biologisch fairtrade katoen. Het gaat om producten voor in de keuken, aan tafel, in de bad- en  slaapkamer.

Tijdens de productie van het katoen zijn geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Beter dus voor de producenten en voor het milieu. De totale productlijn is vanaf 9 december verkrijgbaar bij alle winkels van WAAR in 7 grote Nederlandse steden. Tot en met 31 december geldt bij WAAR een feestelijke introductie-actie.

 

De nieuwe lijn omvat in totaal 24 producten: keukendoeken, schorten, tafellakens, servetten, handdoeken, badmatten en beddengoed. Gezocht is naar een pure en moderne uitstraling voor in het hele huis. De lijn is verkrijgbaar in ecru of antraciet. De meeste producten hebben een rand met rode geborduurde strepen. Door in een keer een brede productlijn te introduceren hoopt Fair Trade Original behalve de consument ook de kleinschalige horeca zoals Bed & Breakfasts te bereiken.

Herkomst

Het biologisch katoen is afkomstig van producenten in India: Chetna Organic, de coöperatie die de biologische katoen verbouwt en Rajlakshmi Cotton Mills, het bedrijf dat de verdere verwerking inclusief verven en stikken voor zijn rekening neemt. Het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en ook het verwerken en verven van het katoen vindt met minimaal gebruik van chemische stoffen plaats. De producten hebben het Fairtrade keurmerk van Max Havelaar én het GOTS (Global Organic Textile Standard) label, wat staat voor 100% biologisch katoen.

Introductie-actie bij WAAR

De totale productlijn wordt verkocht bij WAAR, de meest duurzame cadeauwinkel van Nederland. Om de introductie van het Fair + Green katoen te vieren geldt er van 9 december tot en met 31 december bij WAAR een feestelijke introductie-actie. Er ligt een fles fairtrade Vonkelwijn klaar voor de eerste 20 klanten bij elke winkel van WAAR die Fair + Green katoen kopen. Je vindt WAAR in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Ook bij de Wereldwinkels zijn producten uit de Fair + Green collectie verkrijgbaar.

Over Fair Trade Original

Fair Trade Original, gevestigd in Culemborg, importeert levensmiddelen en woon- en modeaccessoires van 60 handelspartners uit 30 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en verkoopt deze op de Nederlandse en Europese markt. De organisatie werkt vanuit de visie dat handel een motor is voor ontwikkeling. Fair Trade Original is de grondlegger van de eerlijke handel in Nederland en vierde in 2009 haar 50-jarig bestaan.

Reacties