Foto: JEE-O bloom serie

JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series

De verfijnde collectie is, net als alle designs van de topontwerper, geïnspireerd op de natuur en geometrie.

De bloom series is dit jaar voor het eerst te bewonderen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Van Vliets liefde voor de natuur en geometrische vormen is onder meer terug te zien in de vloeiende overgang van facet naar ronde vormen in het ontwerp van de baden en waskommen en in de bedieningsknoppen van de kranen, die de vorm hebben van een zeshoek. Een zonnebloem diende als inspiratie voor de douchekop.

Creating worlds

De tijdloze bloom collectie omvat alle elementen om optimaal te genieten in een badkamer: een bad, opbouw- en vrijstaande waskommen, een plafond- en wanddouche en accessoires. Stuk voor stuk met zorg en visie ontworpen blikvangers met internationale allure voor in elke badkamer.

“Ik vind het belangrijk dat in een badkamer alles goed op elkaar is afgestemd”, licht Edward van Vliet toe. “Het bad en de douche moeten royaal zijn. Creating worlds, daar draait het voor mij om. Behalve dat alles natuurlijk fantastisch moet functioneren, is het mijn doel dat iemand de waterwereld optimaal tot zich kan nemen.”

Unique bathrooms

Lammert Moerman, creatief mastermind achter JEE-O, is trots op de bloom series. Volgens hem maakt deze collectie het concept van unique bathrooms dat JEE-O voorstaat, compleet. “De bloom series is heel anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan. De andere JEE-O collecties zijn vrij industrieel en robuust van karakter. De vormgeving van de bloom series is iets losser, wat frivoler. Voor JEE-O betekent dit een nieuwe richting.”

De samenwerking van Van Vliet en JEE-O gaat terug naar 2016, toen Van Vliet een bezoek bracht aan JEE-O op de vt wonen&design beurs. “Ik zag de producten van JEE-O en dacht dat ik goed zou passen bij het portfolio van JEE-O. Niet lang daarna stond Lammert op de stoep van mijn studio in Amsterdam.”

Stijl JEE-O vs Edward van Vliet

Tijdens het ontwerpproces hebben Moerman en Van Vliet elkaar in het midden gevonden. Moerman: “JEE-O’s stijl is vrij industrieel, maar wel energierijk en innoverend. Edwards stijl is wat speelser. We hebben hem iets meer naar onze kant toe getrokken. Het resultaat is heel anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan.”

Natuurlijke materialen

Voor het ontwerpen van de bloom collectie heeft Van Vliet, die graag met natuurlijke materialen werkt, geanticipeerd op het productieproces van JEE-O in Zuid-Afrika. De baden en waskommen worden daar vervaardigd uit het oersterke DADOquartz, een combinatie van kwartsgesteente en hars.

De kranen zijn van roestvrijstaal en hebben een PVD-behandeling gehad. Dit is een speciale oppervlaktebehandeling voor een fraaie gunmetal look. “JEE-O en ik zijn nog aan het kijken of we de collectie kunnen uitbreiden met houten badkamermeubels en porseleinen bekers. Maar dat is iets voor na de beurs in MIlaan”, aldus Van Vliet.

Meer van JEE-O
Reacties