Foto: badkamer-cursa-bron_grando

Houd je badkamer op orde!

Hoe meer mensen van je badkamer gebruik maken, hoe meer rommel er komt te staan.

Guido van Loon

Wonen.nl geeft je graag wat tips voor een opgeruimde badkamer!

Bepaal welke zones waar moeten komen

Is de badkamer een drukte van belang, geef dan iedere persoon een eigen plek waar hij/zij de benodigde spullen neer kan zetten. Geef elke persoon een gedeelte van de badkamerkast of een eigen verrijdbaar kastje, die die persoon in zijn of haar eigen kamer kan bewaren.

Is dit niet mogelijk, gebruik dan manden of plastic dozen om spullen als medicijnen, haarproducten en cosmetica in te bewaren.

Houd oppervlakken schoon!

Hygiene is heel belangrijk in de badkamer. Stoom, vocht en condensatie werken schimmel en meeldauw in de hand. Voeg rommel toe en je hebt alle ingrediënten voor een badkamer die er niet uitziet.

Ga verticaal!

Hang haken op of handdoekstangen aan de binnenkant van de deur om handdoeken op kwijt te kunnen. Koop een badkamermeubel dat de ruimte om de wastafel heen compleet benut en hang planken op om nog meer spullen kwijt te kunnen.

Gooi alles wat je niet gebruikt weg!

Als die miniverpakkingen shampoo die je vorig jaar van vakantie meebracht nog niet gebruikt zijn, dan zul je ze waarschijnlijk nooit gebruiken... Weggooien dus! Kijk elke zes maanden wat er weggegooid kan worden; alles wat in die tijd niet geopend is.

Kijk houdbaarheidsdata na

Cosmetica en medicijnen hebben vaak een houdbaarheidsdatum. Gebruik ze dan ook niet meer na deze datum maar gooi ze weg of lever medicijnen in bij de apotheek.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties