Foto: press_2013/geesa-dubbel-in-prijzen-1.jpg

Geesa R60-spiegel en Wynk-accessoires in de prijzen

Geesa ontvangt GIO erkenningen voor de R60 Spiegelcollectie en Wynk collectie.

Tijdens de Dutch Design Week is Geesa dubbel in de prijzen gevallen. Een onafhankelijke jury heeft zich over bijna 70 inzendingen voor de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2013 gebogen. Geesa kreeg zowel een GIO Erkenning voor de R60 Spiegelcollectie als voor de Wynk collectie. De GIO Erkenning is dé Nederlandse prijs voor designvakmanschap.

De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) is een initiatief van de onafhankelijke stichting Designlink. De GIO Erkenning wordt ondersteund door een keur aan representatieve beroeps- en brancheorganisatie, kennis- en onderwijsinstellingen en intermediairs. GIO is de enige prijs in Nederland, die het vakmanschap van ontwerper èn opdrachtgever bekroont. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect, gebruikswaarde en innovativiteit zijn van even groot belang. 

R60 Spiegelcollectie en Wynk collectie

De R60 Spiegelcollectie van Geesa, ontworpen door designer Robbert Bronwasser, voldeed aan alle beoordelingscriteria en heeft daarom een GIO Erkenning gekregen. De unieke spiegels uit de R60 collectie zijn uitgerust met duurzaam geproduceerd spiegelglas, hebben een verchroomd frame en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. De vier verschillende formaten van de R60 serie zijn zowel met als zonder dimbare led-verlichting te verkrijgen. 
Geesa ontvangt GIO erkenningen voor de R60 Spiegelcollectie en Wynk collectie.

Ook de Wynk collectie mag vanaf nu het predicaat ‘Goed Industrieel Ontwerp’ voeren. De Wynk badkameraccessoirecollectie is een spannende serie met geraffineerde, haast organische vormen en is zo ontworpen dat het past in onze huidige tijdsgeest. Weinig opsmuk, maar toch verrassend. Door het tijdloze ontwerp passen de Wynk accessoires in iedere badkamer. 
Geesa ontvangt GIO erkenningen voor de R60 Spiegelcollectie en Wynk collectie.

Gewilde onderscheiding

Een GIO Erkenning is te vergelijken met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red dot en iF-Award. Het is een blijk van vertrouwen in de commerciële kracht van het goed ontworpen product en is een gewilde onderscheiding voor de professionaliteit. Geesa is er dan ook erg trots op dat zij de twee GIO erkenningen in ontvangst mocht nemen.

Meer informatie: www.geesa.nl

Publicatiedatum: 6 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties