Foto: koperen_kranen_Mastello

Een nieuwe badkamer met kleine aanpassingen

Op Pinterest en veel andere social media kanalen zijn vaak foto’s te zien van perfecte badkamers.

De mooiste materialen en sanitair producten zijn gebruikt, waardoor ze eruit zien als luxe hotel badkamers. Als je zo’n foto ziet, is het vast wel eens bij je begonnen te kriebelen om de badkamer flink te verbouwen. Zo’n verbouwing kost vaak veel tijd en geld. Daarnaast is de badkamer misschien nog wel in prima staat, waardoor het zonde is. In dat geval kun je de badkamer ook een nieuwe look & feel geven door wat kleine veranderingen door te voeren. Zo steek je je badkamer toch in een nieuw jasje!

Vervang de kranen

Steeds populairder worden de bijzondere kranen, zoals mat zwart of koper. Jarenlang hingen en stonden er in alle badkamers kranen van chroom. Natuurlijk zit je daarmee altijd goed, maar als je verandering wil, kun je kiezen voor echte opvallende exemplaren. Zwarte kranen of koperen kranen geven de badkamer gelijk een industriële en moderne uitstraling. Voordeel van deze kranen is dat ze bij veel badkamerstijlen passen. Of je nou een klassieke, moderne of industriële badkamer hebt. Met een nieuwe wastafelkraan en doucheset is je badkamer als nieuw!

Nieuwe handdoeken

Handdoeken worden vaak op basis van comfort uitgekozen. Zijn ze zacht, zien ze er goed uit en is de kwaliteit goed? Gevolg hiervan is vaak dat je allemaal verschillende handdoeken in diverse kleuren hebt liggen. Natuurlijk niks mis mee, want handdoeken moeten comfortabel zijn. Toch kunnen ze wel het verschil in je badkamer maken. Zijn alle handdoeken hetzelfde dan kun je deze heel mooi presenteren en zorgt dit voor een luxe uitstraling. Vouw en stapel ze bijvoorbeeld op om ze vervolgens op een handdoek legplank te leggen. Een andere leuke manier is om de handdoeken één keer in de lengte dubbel te vouwen en dan te rollen. Zo krijg je leuke rolletjes die je opgestapeld op de legplank kunt leggen. Uiteraard kun je ook één handdoek over een handdoekrek hangen. Als je een handdoek in een print hebt, is deze gelijk goed zichtbaar. Kies voor handdoeken in een neutrale kleur van goede kwaliteit om er nog lang plezier van te hebben. Handdoeken in een opvallende print zijn daarentegen weer eyecatchers die zorgen voor een opvallende nieuwe uitstraling.

Planten in de badkamer

Een hele populaire trend op dit moment is de botanische badkamerstijl. In deze badkamers staan veel planten die zorgen voor een natuurlijk gevoel. Met een klein beetje fantasie is het dan net alsof je in de open lucht staat te douchen. Planten die bijvoorbeeld goed tegen de vochtigheid van de badkamer kunnen, zijn varens, cactussen en de monstera deliciosa (gatenplant). Let er bij het uitzoeken van een badkamer plant ook op dat de plant weinig licht nodig heeft. In een badkamer kan het nog wel eens donker zijn. De planten kun je gegroepeerd plaatsen op de wastafel, op een randje voor toiletartikelen, in het nisje van de douche of een badrand. Door die exotische uitstraling is het dan net alsof je in een badkamer in Azië staat.

Hippe badkameraccessoires

Als laatste kun je ook met nieuwe badkameraccessoires de badkamer vernieuwen. Een zeepbakje kun je bijvoorbeeld vervangen door een koperen of teakhouten variant. Een zeeppompje in een frisse print of juist een strakke vorm is ook eens iets anders. Ook de zwarte toiletrolhouder of toiletborstel kun je vervangen door een mat zwart of koper product. Deze kun je dan weer matchen bij je nieuwe kranen.

Door één of meerdere van deze ideeën uit te voeren, zul je zien dat het lijkt alsof jouw badkamer als nieuw is. Combineer je al deze ideeën dan herken je je oude badkamer niet meer terug! Het mooie is dat niet alle tips gelijk veel geld kosten. Badkameraccessoires, handdoeken en planten kun je eens in de zoveel tijd vervangen, waardoor je weer een nieuwe sfeer kunt proberen. Wil je toch de badkamer verbouwen? Lees dan ons 7 stappenplan voor de verbouwing van een badkamer!

Reacties