Foto: kleur-in-de-badkamer-villeroy-boch

Kleur in de badkamer

Een kleurrijke twist: een opvallende verandering in de badkamer is het gebruik van kleur.

Zagen we voorheen vaak wit en grijstinten in het badkamerinterieur, vanaf dit jaar voeren vooral frisse en soms zelfs uitgesproken kleuren de boventoon. Kleur mag weer! Zo introduceert Villeroy & Boch een gloednieuwe verfijnde wastafellijn, met een smaakvol kleurenpalet: de Artis Color Collectie. De gekleurde wastafels, vervaardigd uit het innovatieve materiaal TitanCeram, zijn tweekleurig: helderwit aan de binnenkant en zijdezacht mat gekleurd aan de buitenkant: exclusief en speels tegelijk.

Win een Villeroy & Boch product in jouw favoriete kleur! Klik om mee te doen!


Het opvallende kleurenconcept werd uitgewerkt door de Scandinavische ontwerpster Gesa Hansen (bekend van designerlabel The Hansen Family). Hansen won al diverse internationale designer-prijzen voor haar ‘New Scandinavian’ ontwerpen. Geïnspireerd door de verschillende jaargetijden in Parijs, de natuur en ‘la vieParisienne’ creëerde Hansen kleurenschema’s vanuit de tinten groen, geel, roze en blauw. Het resultaat is een uitgebreid en zeer vernieuwend kleurenpalet met maar liefst vijftien verschillende tinten variërend van mintgroen tot mosterdgeel, poederroze en mistblauw. “Ingetogen interieurkleuren zijn jarenlang heel populair geweest, maar de trend is echt aan het veranderen”, licht Hansen toe. “Kleur draagt in belangrijke mate bij aan hoe je je voelt. Het Artis Color kleurenpalet is in dat opzicht heel divers, je creëert er je persoonlijke badkamerbeleving mee.”

Naast de keuze uit de verschillende kleurschakeringen zijn de wastafels uit de Artis collectie ook nog eens verkrijgbaar in vier vormen: rond, ovaal, rechthoekig en vierkant. Van sober ingetogen tot intens en gedurfd: kleur bekennen in de badkamer was nog nooit zo gemakkelijk!

Gesa Hansen: 'Kleuren dragen bij aan je stemming en gevoel'.

Baden in kleur

Naast een wastafel in kleur, ontwikkelde Villeroy & Boch ook vrijstaande baden in hetzelfde Artis Color kleurenpalet. De vrijstaande baden La Belle, Squaro Edge 12 (beide van Quaryl®) en Loop & Friends (acryl) zijn sinds dit jaar in kleur verkrijgbaar. De baden hebben een helderwitte binnenkant en gekleurde buitenzijde, met keuze uit een glanzende of matte finish. Bijzonder detail: naast de 15 tinten uit het Artis Color kleurenpalet biedt Villeroy&Boch voor de gekleurde baden ook ‘Colour on Demand’ aan. Er is keuze uit maar liefst 200 kleuren, afgewerkt met een matte of glanzende finish. Of u nu voor gedurfde contrasten of ton-sur-ton kiest: met deze baden maakt u een kleurrijk statement in de badkamer. Geheel passend bij uw persoonlijke badkamerwens.

Meer voorbeelden zien? Klik hier.

Reacties