Foto: 2020/Coretec_Badkamervloer.jpg

Aspecten van je badkamer waar je op moet letten

Als huiseigenaar heb je veel om bij te houden

28 September 2022

Je moet ervoor zorgen dat je huis in goede staat is, dat het er mooi en schoon uitziet en dat er geen ongedierte in de buurt zijn. Er zijn veel mensen die hun badkamer verwaarlozen of niet goed bijhouden. Dit kan leiden tot problemen. Spullen kunnen kapot gaan of niet meer goed functioneren omdat het niet goed is onderhouden. Let daarom op de volgende aspecten!

  Vloeren

Vloeren zijn het op één na belangrijkste aspect van elke kamer. Het kan de sfeer bepalen van de complete badkamer. Bij het kiezen van een vloer zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan antisliptegels met voeglijnen die niet te groot zijn. Dit helpt uitglijden en vallen te voorkomen, wat vooral gevaarlijk kan zijn als je jonge kinderen in de buurt hebt of oudere familieleden hebt die vaak op bezoek komen. Kies een duurzame vloer zoals een PVC vloer badkamer in plaats van hout, omdat deze langer meegaan en na verloop van tijd niet kromtrekken of barsten. Bovendien zijn ze gemakkelijker te installeren door aannemers.

  Verlichting

Het is belangrijk om een plek in je badkamer te hebben waar je goed kunt zien. Je moet ook een dimmer schakelaar hebben, zodat je de juiste hoeveelheid licht kunt creëren. Zorg er ten slotte voor dat er voldoende verlichting is in de kamer zelf en niet alleen rond de spiegel. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er niet te veel lampen over elkaar heen hangen. Dit zorgt voor ongewenste schaduwen en schittering op je gezicht.

  Ventilatie

Let op de kwaliteit van de lucht die je inademt. Vochtigheid kan schimmel en meeldauw veroorzaken. Bovendien heb je een ventilator nodig om je badkamer fris en schoon te houden.

  Doucheruimte

De doucheruimte moet toegankelijk zijn. Het is belangrijk om na te denken over het type douche dat je hebt en welke aanpassingen kunnen worden aangebracht om het veiliger te maken voor mensen met beperkte mobiliteit. Je kunt overwegen om een zitbank of stoel in de douche te installeren, zodat je kan gaan zitten tijdens het baden. Er zijn veel verschillende soorten banken verkrijgbaar. Door er een te kiezen die comfortabel en gemakkelijk schoon te maken is, kan het voor iedereen aangenamer worden.

  Handgrepen, douchezitjes en banken

Handgrepen zijn een effectieve manier om mensen te helpen bij het in- en uitstappen. Ze moeten minstens 90 cm boven de vloer worden geïnstalleerd. Er moeten ook handgrepen in de buurt van het toilet worden geïnstalleerd om mensen te helpen veilig van het toilet op te staan.

Reacties