Foto: /270782.jpeg

Viega Advantix Vario

De douche-afvoer die kan worden ingekort.

De douche-afvoer die kan worden ingekort.

Met de Viega Advantix Vario presenteert Viega de eerste douchegoot die zich op de millimeter nauwkeurig laat inkorten. Deze mogelijkheid biedt met name uitkomst bij renovaties waar maatwerk binnen de bestaande inbouwomgeving gewenst is. De douchegoot onderscheidt zich door een puristisch ontwerp en een slechts vier millimeter breed rooster dat naadloos in de tegelvloer wordt geïntegreerd.

 

Het 120 cm lange basiselement en het rooster laten zich millimeter-nauwkeurig tot 30 cm op iedere gewenste lengte inkorten. Dat biedt niet alleen de ontwerper van badkamers alle mogelijke ontwerpvrijheid, maar heeft ook voorraadvoordelen voor de groothandel en installateur. Viega Advantix Vario kan voor alle toepassingsomgevingen worden ingezet. Speciaaluitvoeringen behoren daarmee tot het verleden.

Bescheiden uiterlijk
De in totaal slechts 20 millimeter brede inloopvoeg krijgt door het hoogglans of mat RVS rooster een eigen en bescheiden uiterlijk. De nieuwe Viega Advantix Vario accentueert de douche zonder de omgeving te domineren. Na het tegelen is alleen nog een smalle afvoerspleet zichtbaar, die naar keuze aansluit op de gepolijste zijde van de tegel of een tegelstrip.

Millimeternauwkeurige installatie
Het uit speciaal, chemicaliënbestendig kunststof vervaardigde basiselement is aan beide zijden open en kan - net als het insteekrooster - op de millimeter nauwkeurig worden ingekort. De bijgeleverde zaaghulp zorgt er daarbij voor dat het inkorten op de bouwplaats snel en eenvoudig kan worden gedaan. Voor de afwerking van het rooster worden elegante eindplaten geleverd.

Het afstellen van de douchegoot op de vloer gebeurt met de poten die tussen 95 en 150 mm traploos in hoogte verstelbaar zijn. Voor het afstellen van het insteekrooster wordt gebruik gemaakt van traploos in hoogte verstelbare steunen.

Gegarandeerd dicht
Bij het ontwerp van de nieuwe afvoer is veel aandacht besteed aan een betrouwbare en waterdichte afdichting van het gootprofiel. De eindkap is uitgevoerd met een dubbele afdichting. Nadat de kap in het gootprofiel is gelegd, wordt deze uit oogpunt van stabiliteit onzichtbaar vastgeschroefd. Binnentreden van water wordt daarmee betrouwbaar voorkomen.

Zelfreinigende afvoer
De vuilzeef, die eenvoudig kan worden uitgenomen en gereinigd, houdt de afvoer en afvoerleiding vrij van haren. Los daarvan is de douchegoot uitgevoerd met het zelfreinigende afvoergarnituur Advantix. Deze vlak opgebouwde afvoer wordt al vele jaren succesvol toegepast voor afvoeroplossingen van Viega. Door de speciale constructie en de stroomsnelheid van het vuilwater, kan zich geen vuilophoping voordoen in het afvoerelement ? afzonderlijke reiniging wordt daarmee overbodig.

De seriematig 120 cm lange douchegoot Viega Advantix Vario, biedt bij de geringste inbouwhoogte en bij slechts 10 millimeter waterstuwhoogte een afvoercapaciteit van 24 liter per minuut. Een hoeveelheid die zelfs voor wellness-douches ruimschoots toereikend is.

Publicatiedatum: 16 augustus 2011

Meer informatie: www.viega.nl

Reacties