Foto: /244703.jpeg

Multiplex Trio F: nu ook de standaard 52 mm-baden vullen via het afvoerrozet

Na een badvulcombinatie te hebben geïntroduceerd waarmee het bad geluidloos via het afvoerrozet kan worden gevuld, brengt Viega Nederland deze nu ook voor 52 mm afvoeren.

Na een badvulcombinatie te hebben geïntroduceerd waarmee het bad geluidloos via het afvoerrozet kan worden gevuld, brengt Viega Nederland deze nu ook voor 52 mm afvoeren.

De watertoevoer is daarbij niet alleen geluidloos maar ook volledig onzichtbaar en zeer gelijkmatig.

 

Bij het openen van de mengkraan stroomt het water via het afvoerrozet volledig onzichtbaar toe ‘uit de bodem van het bad’. Het verchroomde rozet zorgt daarbij voor een zeer gelijkmatig straalbeeld. Al enkele ogenblikken na het begin van het vullen, bevindt de watertoevoer zich onder de waterspiegel, waardoor de toevoer van water ook absoluut geluidloos is. Design en functie worden op deze manier gecombineerd.
Constructief is in het supervlakke sifon een volledig zelfstandig, ringvormig toevoergedeelte geïntegreerd. Deze wordt via een ¾ inch-aansluiting op de mengkraan aangesloten. Terugstroom van vuilwater in de waterleiding wordt effectief voorkomen door een terugloopbeveiliging en meegeleverde buisonderbreker. Hiermee is gegarandeerd dat aan alle geldende voorschriften ter voorkoming van verontreiniging door terugstroming wordt voldaan.
De afvoer Multiplex Trio F wordt geopend en gesloten via de bediening bij de overloop. Met een draaibeweging aan de nog vlakkere bedieningsknop M3 beweegt de bedieningskabel de ventielkegel onzichtbaar omhoog en omlaag. Ondanks de zeer compact geconstrueerde dubbelfunctie biedt de Multiplex Trio F een toe- en afvoercapaciteit die vergelijkbaar is met andere garnituren. Zo bedraagt de toevoercapaciteit bij een waterdruk van 4 bar een comfortabele 0,5 l/s.
De Multiplex Trio F kan in alle baden met een wanddikte van 3 tot 10 mm en met een afvoergat van 52 mm worden gemonteerd.
Het gereedschap dat nodig is voor de inbouw is bij de leveringsomvang inbegrepen. Met een hoogte van slechts 110 mm is het niet nodig om het bad te verhogen. De Multiplex Trio F is te combineren met alle design-rozetten uit het badgarnituurprogramma, alsook met de elektronische badafvoer- en vul/overloopcombinatie Multiplex Trio E.

Over Viega

Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) is opgericht in 1899. Sindsdien heeft het bedrijf zich wereldwijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn-Ennest/Westphalia, Lennestadt-Elspe/Westphalia, Großheringen/Thuringia, Niederwinkling/Bavaria (Duitsland), en McPherson/Kansas (VS). Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industriële installatiebouw en in de scheepsbouw.

Meer informatie: www.viega.nl.

Publicatiedatum: 11 augustus 2010

Reacties