Toiletverhoger helpt bij zelfstandig toiletgebruik

Er zijn zo van die dagelijkse bezigheden waar wij eigenlijk helemaal niet bij stilstaan.

30 April 2018

Totdat het niet meer vanzelf gaat. Naar het toilet gaan is een voorbeeld daarvan. Iedereen gaat dagelijks meerdere keren naar het toilet. Dat vinden wij heel gewoon. Maar wat als je knieën zeer doen of je benen stijf of juist slap? Een toiletverhoger helpt bij zelfstandig toiletgebruik. Want naar het toilet gaan is misschien heel gewoon, maar we doen dat het liefst wel privé.

Basis toiletverhoger

Een basis model toiletverhoger verhoogt de zithoogte van een toilet met 100 mm. Door het verhogen van het toilet wordt het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger voor de gebruiker. De Handicare toiletverhoger met deksel verhoogt de zitting niet alleen met 100 mm, het heeft ook openingen voor en achter. Daarmee wordt het gemakkelijker om intieme lichaamsdelen te bereiken zonder op te hoeven staan.

Toiletverhoger met armleuningen

Heb je nog iets meer steun nodig om veilig van het toilet gebruik te kunnen maken, dan is er ook een toiletverhoger met armleuningen. De armleggers bieden extra comfort aan zowel de onderarmen tijdens het toiletbezoek als aan de handen tijdens het gaan zitten en weer opstaan. Ook deze toiletverhoger heeft openingen voor en achter wat het makkelijker maakt om intieme lichaamsdelen te bereiken zonder op te hoeven staan. Deze toiletverhoger met armleuningen en deksel verhoogt de zitting met 85 mm, 125 mm of 165 mm.

Meer informatie: Handicare 

Reacties
Anderen bekeken ook