Zelf je prikmuur maken van kurk

Kurk als prikbord is enorm gekend. Wij van Kurkexpert maken uw prikbord op maat of zelfs een hele prikwand. Met onze "kurk op rol" kan je ook zelf aan de slag.

Kurken prikbord - prikmuur

Kurk wordt al jaren als prikbord gebruikt. In kleine afmetingen kan je ze gemakkelijk aankopen, in grote formaten al iets moeilijker. Dat is nu opgelost. Wij van Kurkexpert maken uw prikbord op maat (Maar zelf kan je dit ook).

Je kan een prikbord op 2 manieren samenstellen;

1. Kurk verlijmen op plaatmateriaal. De kurk bestaat dan uit fijngemalen en geperste kurkkorrels op een rol. Deze kurk op rol kan je in diverse diktes verkrijgen. Wij gebruiken meestal 4 of 5 mm dik. De plaat waarop we verlijmen kan MDF zijn of vezelplaat. De afmetingen staan vast - zo rond de 1.25 m1 x 2.5 m1. De dikte liefst zo dun mogelijk, anders wordt het geheel veel te zwaar. Een groter bord uit 1 geheel zou trouwens toch niet kunnen, je moet het geheel ook nog kunnen transporteren. Grotere prikborden kunnen we dan wel weer terplaatse maken. De afwerking van het bord kan je kiezen in zonder afwerkrand - met een houten hoeklat of een aluminium hoekprofiel.

2. De kurk direct tegen de muur verlijmen. Perfect mogelijk op iedere gladde ondergrond. Dit kan dus gewoon de witte bezetting zijn, maar ook een gipswand of zelfs (kast)deuren zijn perfect mogelijk. De kurk is eenvoudig op maat te snijden met een stanleymes. Het verlijmen doe je met een degelijke Kurk Contactlijm. 

Nieuw zijn nu ook onze zelfklevende kurk - prikbord tegels. de Pinwall. tegels van 40x50 cm en 4 mm dik in allelei toffe kleuren als brandweer rood, appeltjes groen, aqua, oranje maar ook in wit en natuur. Zo maak je zelf in een handomdraai een leuke muur zonder geknoei met lijm.

Kurken prikmuren zijn helemaal van deze tijd. Leuk om een deel van je muur in de huiskamer of keuken hiervoor te gebruiken. 

Wil je zelf aan de slag? Ook dat kan. In onze webwinkel vind je alles wat je nodig hebt. Diverse afmetingen kurk op rol, de primer, de Kurk Contactlijm en de speciale wandlak. Met de wandlak is je wand trouwens meteen ook afwasbaar. Kleur beu na een aantal jaren? Geen punt, met een goede kwaliteit muurverf kan je de kurk verven in de kleur die je wilt en je prikbord of muur is weer als nieuw. Je bestelling kan je ook afhalen, of in ons magazijn en toonzaal in Dessel (BE) of op ons afhaalpunt in Rotterdam. Voor meer info en prijzen surf naar www.kurkexpert.be