Foto: 283264

Slim shoppen voor de babykamer

Het is tijd om de babykamer in te richten. Maar waar moet je nu beginnen en wat mag je zeker niet vergeten? In dit artikel een aantal handige tips!

 

Een plattegrond tekenen
Voordat je gaat beginnen met het kopen van meubelen voor de babykamer, is het handig om een plattegrond te tekenen van de kamer. Teken deze goed op schaal, zodat je zeker weet dat de meubelen gaan passen. Geef ook aan waar de ramen zitten. Houd deze plattegrond bij de hand als je online gaat shoppen of neem deze mee naar de babywinkel.

De kleuren bepalen 
Kies niet te veel kleuren voor de babykamer. Het is aan te raden om twee basiskleuren te kiezen zoals wit, een grijstint of bruintint. Kies daarnaast maximaal één contrasterende kleur die je kunt gebruiken op de muur of voor accessoires zoals kussentjes en het dekbed.

Durf te combineren 
Als je gaat shoppen voor meubels voor de babykamer, durf dan gerust meubelen uit verschillende series met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een speels effect en zorgt ervoor dat je een unieke babykamer hebt.

Houd rekening met levertijd
Houd er rekening mee dat op de meeste meubelen een levertijd zit, dus begin in ieder geval ruim vooraf met het bestellen van de meubelen. De gemiddelde levertijd ligt tussen de 8 en 13 weken.

Vergeet de babyfoon niet!
Vergeet niet om een goede babyfoon aan te schaffen. Er zijn heel veel verschillende soorten babyfoons verkrijgbaar, zoals een babyfoon met camera en bewegingssensor. Test de babyfoon thuis, zodat je zeker weet dat deze werkt als het kindje geboren is.

Als je alles uitgezocht hebt voor de babykamer, kun je nog kijken voor leuke accessoires om de babykamer verder aan te kleden. En dan is alles klaar voor de komst van de baby!

Meer informatie: www.babypark.nl.

Publicatiedatum: 14 mei 2012

Reacties