Foto: Orgalux_opruimtips kinderkamer

4 tips voor een opgeruimde kinderkamer

Orde brengen in de kinderkamer lijkt soms hopeloos tot zelfs compleet nutteloos.

Zodra je je kinderen de vrije loop laat, halen ze al het speelgoed toch weer boven en ligt het o-ver-al. Opruimgoeroe ORGALUX geeft je vier tips om de chaos in de kinderkamer te minimaliseren.

Creëer zones

Deel niet alleen de keuken op in zones, maar ook de kinderkamer. Rangschik de ruimte per activiteit: een speelzone, een zone waar je kind werkt voor school, een opbergzone …

Speelgoed organiseren

In plaats van speelgoed willekeurig in lades te gooien, kun je beter gebruikmaken van lade-indelingen. Zo vind je meteen het speelgoed waarnaar je op zoek bent en kun je alles ordenen volgens bijvoorbeeld een bepaald thema. Het is ook een goede oefening voor je kind om orde te bewaren. Deze vilten Cubics van ORGALUX zorgen voor overzicht en zijn ook nog eens zijdezacht. De kleintjes kunnen ze bovendien uit de lade halen en meenemen naar de speelzone om ze daarna weer mooi op te bergen.

Verticaal denken

Organiseer kinderkleding en speelgoed volgens de gebruiksfrequentie. Het favoriete speelgoed van je kind leg je dus beter onderin de kast of lade, zodat hij of zij er gemakkelijk bij kan. Skikleding leg je dan weer beter bovenaan. Let er ook op dat je kasten aan de muur bevestigd zijn, zodat ze niet kunnen omvallen.

Betrek je kind

Leer je kinderen al op jonge leeftijd hoe ze moeten ordenen en organiseren. Zo begrijpen ze ook sneller het belang van een opgeruimde kamer en de logica achter een dagelijkse opruimroutine. Je kunt bijvoorbeeld ook een rooster maken met een overzicht van welk speelgoed ze waar moeten opbergen.

Meer informatie: Orgalux

Reacties