Foto: 15_ecoBirdy_CharlieChair-Ocean-RhinoLamp-Ocean_style_photocreditUlrikaNihlen_stylingClaraDayet

Ecodesignmeubel introduceert in Nederland: ecoBirdy

Kindermeubels van gerecycled plastic speelgoed.

Het merk ecoBirdy tovert oud plastic speelgoed om tot design-kindermeubels. Na een studie van twee jaar ontwikkelde ecoBirdy een methode om afgedankt plastic speelgoed duurzaam te recyclen. Het resultaat: design-kindermeubels die inmiddels al vele prijzen wonnen. Ecodesignmeubel haalt het merk nu naar Nederland.

Duurzaam design

Een groot deel van ons plastic afval bestaat uit oud speelgoed. Zonde, vonden de designers achter ecoBirdy. Hun oplossing: recyclen tot meubels, die op hun beurt ook weer goed recyclebaar zijn. Ze ontwikkelden een speciaal proces waarbij het oude speelgoed zo wordt gesorteerd, gereinigd en vermalen dat in het eindproduct geen schadelijke stoffen meer zitten. Slim sorteren en mengen zorgen er ook nog eens voor dat er geen extra pigmenten of harsen meer nodig zijn om de meubels te produceren. Naast voor in huis, zijn de producten vanwege hun onverwoestbaarheid uitstekend geschikt voor kinderdagverblijven, scholen, gezondheidscentra en overige publieke ruimten, waar kinderen samen komen.

Ook in de productie neemt het merk zijn verantwoordelijkheid. Elke stap in het productieproces, dat plaatsvindt in Europa, is sociaal en ecologisch verantwoord. ‘Fair business’ is onlosmakelijk verbonden met de idealen van ecoBirdy en ecodesignmeubel.

Ecodesignmeubel

Ecodesignmeubel.nl maakt zich al langer sterk voor duurzaam design voor kinderen, vandaar dat ecoBirdy perfect past bij ecodesignmeubel. De site staat boordevol eigenwijze kindermeubels met een ‘groen’ tintje. Alle meubels zijn van Europese producenten en dan met name uit Noord-Duitsland, Scandinavië en Letland. De stoel, tafel, lamp en opberger van het Belgische ecoBirdy zijn een mooie aanvulling op deze duurzame collectie.

Reacties