Foto: Tips-voor-een-stijlvolle-speelhoek-in-de-woonkamer---1

Tips voor een stijlvolle speelhoek in de woonkamer

Bij het gezinsleven met kleine kinderen hoort nou eenmaal een speelhoek.

Guido van Loon

Omdat er meestal geen aparte ruimte beschikbaar is die je kunt omtoveren tot speelkamer, komen de knuffels en blokken al gauw in de woonkamer terecht. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het kinderhoekje praktisch én stijlvol in te richten. Zo kan jouw kindje heerlijk spelen, maar komt het interieur ook nog steeds mooi tot z’n recht. Let bijvoorbeeld goed op het kleurenpalet, kies voor houten speelgoed en maak een gezellig zitje met zitzakken. Je leest alle tips in dit artikel!

Tip 1. Pas de speelhoek aan op het interieur

Pas de stijl van de speelhoek zo veel mogelijk aan op het interieur. Heeft jouw woonkamer een Scandinavische look? Probeer dit dan ook door te trekken in de kinderhoek. Kies voor een wit bureau met een kinder kuipstoel en zet er een Scandinavische kast naast. Is jouw interieur juist heel speels en eclectisch? Dan kun je natuurlijk los gaan met verschillende stijlen en opvallende decoratie.

Tip 2. Bepaal het kleurenpalet

Om de speelhoek een stijlvol uiterlijk te geven, is het vooral belangrijk om te letten op het kleurenpalet. Kies een kleur die al in de woonkamer voorkomt of ga juist voor een andere tint om een duidelijke scheiding te creëren. Blijf bij één hoofdkleur om het geheel wat rustiger te maken. Het is bijvoorbeeld erg mooi om zowel de kast als het bureau in dezelfde kleur te schilderen als de muur.

Tip 3. Creëer een leuk zitje

Als je voldoende ruimte hebt, is het leuk om een eigen zitje te maken voor de kids. Dit kan heel eenvoudig met een zitzak. Er zijn hele stijlvolle zitzakken voor kinderen verkrijgbaar die zeker aansluiten op jouw interieur. Van een opvallende kleur tot juist een fluffy variant in een grijstint of een chique beanbag van ribfluweel. Zitzakken zijn leuke voor iedere leeftijd. Dus ook voor volwassenen! Misschien kun je direct een bijpassende XXL zitzak aanschaffen waar je zelf op kunt relaxen.

Tip 4. Zorg voor voldoende opbergruimte

Voorkom een chaotische look door voldoende opbergruimte te creëren. Het liefst zo veel mogelijk gesloten kastruimte. Je kunt daarnaast een paar stijlvolle manden gebruiken voor knuffels en blokken.

Tip 5. Ga voor houten speelgoed

Plastic speelgoed in neon kleuren staat meestal niet zo mooi in het interieur. Schaf daarom veel houten speelgoed aan. Door het natuurlijke materiaal en de neutrale kleuren heeft het bijna een decoratieve functie in huis. Ideaal toch?

Reacties