Foto: babykamer inspiratie 1

Babykamer inspiratie nodig? Vind hier een aantal belangrijke tips op het gebied van babykamers.

In dit artikel kun je alvast inspiratie opdoen voor het straks inrichten van jouw babykamer.

Er is een kleine op komst! Hier wil je natuurlijk een leuke kamer voor hebben, maar waar begin je? Er zijn namelijk zo veel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

De kleur van de muren

Allereerst is het belangrijk de kleur van de muren te kiezen. Vaak laat men de kleur bepalen aan de hand van het geslacht van het kind en kiezen zij voor roze of babyblauw, maar dit hoeft natuurlijk niet. Zo kunnen de kleuren groen, oranje en geel prima voor een jongen of meisje. Deze felle kleuren zorgen er namelijk voor dat de babykamer echt gaat leven.

De praktijk wijst wél uit dat lichte kleuren vaak rustgevend werken op het kind. Daarom wordt geadviseerd in de basis gebruik te maken van zachte, lichte kleuren en eventueel met accessoires de wat fellere kleuren toe te voegen. Voor de lichte kleuren zou je kunnen denk aan het gebruiken van pastelkleuren. Dit zijn zachte kleuren die verkregen worden door zuiver pigment met een lichte kleur te mengen.

Behang voor de babykamer

Met een leuk kinderbehang zet je de toon voor de sfeer in deze kamer. Zo kun je eenvoudig accenten er mee aanbrengen. Heb je een meisje, dan kun je een leuk typisch meidenbehang kiezen, maar het is ook mogelijk te gaan voor vrolijke dierenprint of een weergave van het favoriete speelgoed van je kind. Je kunt ervoor kiezen de hele kamer te behangen of juist één wand te accentueren.

Meubels voor in de babykamer

Eenmaal de kleur van de muren gekozen kunnen de meubels voor in de babykamer uitgezocht worden. Maak ook hier het liefst gebruik van lichte en rustige kleuren. De felle kleuren kan je namelijk toevoegen aan de hand van accessoires. Ook is het grote voordeel dat meubels in lichte basiskleuren vaak tijdloos zijn en je er minder snel op uitgekeken bent.

Een aantal meubels waar je in ieder geval aan kunt denken zijn;

- Een commode
- Een wieg en/of ledikant
- Kledingkast
- Opbergdozen/boxen

Wasbare luiers

Tijdens onze zoektocht naar leuke tips en trends voor de babykamer stuitten we op wasbare luiers. Er wordt steeds vaker voor dit milieuvriendelijke alternatief voor 'wegwerp luiers' gekozen en niet zonder reden, zo blijkt. Zo is het dus milieuvriendelijker, maar ook goedkoper (je kunt met wasbare luiers zo'n € 800,- besparen) en ze zijn veel zachter (en dus beter) voor de babybilletjes. Daarnaast is het tegenwoordig niet meer zo dat je enorm veel extra was hebt of dat het erg onhygiënisch is. En, niet onbelangrijk, ze zijn verkrijgbaar in de leukste prints.

De accessoires voor in de babykamer

Uiteindelijk kan je de babykamer afmaken met fellere kleuren aan de hand van leuke accessoires.
Hierbij kan je denken aan artikelen als;

- Kussens
- Muurstickers
- Lampen
- Speelgoed en knuffels

Hier een aantal voorbeelden ter inspiratie voor jouw babykamer;

Muurstickers

Met deze muurstickers maak je jouw babykamer helemaal af!

 

Minions kussen

Dit Minions kussen is zowel geschikt voor een jongen als een meisje en past dus in elke babykamer!

BoBo Buddies

De Bobo Buddie is een knuffel, rugzak en dekentje in één. Handig als je een dagje weg gaat, naar school of een logeerpartijtje.

Knoophaak L

Leuke knoophaken te gebruiken als kapstok, opbergplek voor sieraden, shawls, of gewoon als decoratie aan de muur.Veiligheid staat voorop!

Een mooie babykamer is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het er om dat de babykamer vooral veilig is. Hier een aantal tips waar je in ieder geval rekening mee kunt houden;

- Zorg dat er geen scherpe voorwerpen aanwezig zijn waar de baby zich aan kan bezeren.
- Leg geen of niet teveel speelgoed in het bedje van de baby. Dit kan namelijk op de baby terechtkomen en eventueel zijn ademhaling belemmeren.
- Zorg dat de temperatuur van de kamer tussen de 16 en 18 graden is en voldoende geventileerd wordt. Hou er wel rekening mee dat het bedje niet op de tocht staat!

Reacties