Foto: houtvloer

25ste deelnemer heeft zich aangesloten bij de Stichting Promotie Houten Vloeren

Het aantal aangesloten producenten bij de Stichting Promotie Houten Vloeren breidt alsmaar uit.

11 Mei 2023

Onlangs hebben wij Unifloor verwelkomd als 25ste deelnemende producent voor het platform parketenvloerverwarming.nl.

Dat de combinatie van parket en vloerverwarming een belangrijk thema is wordt door de deelname van Unifloor bevestigd. Inmiddels is het ruim 2 jaar geleden dat de Stichting Promotie Houten Vloeren is opgericht door een aantal producenten en leveranciers van vloerverwarming, parketvloeren en lijmen & kitten. De reden was dat ze een groeiend aantal misverstanden zag over het al dan niet toepassen van parket op vloerverwarming.

Nieuwbouw standaard wordt opgeleverd met vloerverwarming en ook bij renovatie van woningen en bedrijfspanden wordt bijna standaard gekozen voor vloerverwarming. Daar komt een wettelijke verplichting bij voor het aanschaften van een (hybride) warmtepomp voor woningbezitters in 2026.

Het is zo jammer dat veel adviseurs denken dat hout niet op vloerverwarming kan.

  1. Hout heeft een geschikte warmteweerstand met Rc-waarde <0,13 [m²K/W].
  2. Parket houdt langer warmte vast en buffert deze warmte met als grote voordeel dat de ketel minder snel weer aan hoeft te slaan.
  3. Duurzaam, want in 1 m3 hout zit 1 ton CO2 opgeslagen.
  4. Gaat een leven lang mee.
  5. Geschikt voor vloerverwarming, vloerkoeling of lage temperatuurverwarming zoals warmte-win-installatie en in combinatie met geluidsisolatie eisen.

Alleen daarom al is een houten parket een uitstekende én milieubewuste keuze en wil de stichting zoveel mogelijk bouwers, installateurs en voorschrijvers informeren zodat alle misverstanden de wereld uitgaan. 

 

Informatiecentrum parket en vloerverwarming

Inmiddels heeft de stichting het platform parketenvloerverwarming.nl omgedoopt tot informatiecentrum. Het logo is hierop aangepast en ook zijn er nog een aantal andere wijzigingen in de huisstijl doorgevoerd zodat deze weer helemaal aansluit bij de huidige tijd.

‘We vinden het fantastisch dat er nog steeds producenten aansluiten die parket op vloerverwarming een belangrijk onderwerp vinden. Ook vloerverwarmingsleveranciers melden zich spontaan aan dus ook die lijst is groeiende. Met alle aangesloten leveranciers kunnen we de markt nu nog breder informeren. Want een houten vloer biedt het meeste comfort, de meeste sfeer, en in combinatie met een minimaal onderhoud is het de meest geschikte vloer op vloerverwarming.’

 

 

Ga naar https://vloerverwarmingenparket.nl/over-ons voor meer informatie.

Meer van Stichting Promotie Houten Vloeren
Reacties