Foto: 2022/pexels-lorena-marti__nez-5949365.jpg

6 tips om optimaal te genieten van bloemen in huis

Wie houdt er nu niet van een prachtige bos verse bloemen in huis? Bloemen maken je vrolijk en je huis ziet er gezellig uit.

22 Juli 2022

Wie houdt er nu niet van een prachtige bos verse bloemen in huis? Bloemen maken je vrolijk en je huis ziet er gezellig uit.

Samen met planten zorgen ze voor een mooie aankleding van de ruimte en een goede sfeer in huis. Om extra lang te genieten van je mooie bos bloemen hebben ze de juiste verzorging nodig. Hoe gaan jouw bloemen het langste mee en hoe kun je er nu optimaal van genieten? Lees snel verder voor handige tips.

Een echte sfeermaker

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor bloemen? Een mooi boeket zorgt direct voor meer gezelligheid in huis en een fijne sfeer. Het zorgt er ook nog eens voor dat je een beter humeur hebt, van het aanzicht van bloemen word je nu eenmaal vrolijk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden is het samenstellen van een leuk boeket. Voor iedere bloemenliefhebber is er dus een optie. Een vrolijk plukboeket in bonte kleuren of juist een strakke moderne bos bloemen behoren allemaal tot de mogelijkheden en daarom past er altijd wel eentje bij jouw woonstijl. Met een groot boeket haal je echt een statement piece in huis, die opvalt en een echte eyecatcher is in je woonkamer of andere ruimte.

Laat bloemen bezorgen

Wil je het liefst elke week, of om de twee weken een verse nieuwe bos bloemen in huis, maar heb je geen tijd om daarvoor naar de bloemist te gaan? Laat dan je bloemen bezorgen, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. We sturen allemaal wel eens een bosje bloemen naar vrienden, familie of collega’s ter ere van een speciale gelegenheid. Denk aan een verjaardag, jubileum of pensioen. Dit kun je uiteraard ook aan jezelf ‘cadeau’ doen. Het is lekker laagdrempelig omdat je er de deur niet voor uit hebt en zo heb je wanneer je maar wilt een verse bos in huis.

Waar zet je ze neer?

Bloemen kunnen overal in huis staan. De woonkamer is natuurlijk een geschikte plek omdat je daar veel van je tijd doorbrengt en dus het meest kunt genieten van je bloemen. Maar ook de slaapkamer is een uitstekende plek om een mooie bos te plaatsen. Bloemen en planten hebben een ontspannen effect op de geest en dus is het heerlijk in slaap vallen met een bos op je slaapkamer. Een bos bloemen in de hal of gang zorgt voor een warm welkom elke keer dat je je huis binnenkomt. Ook op het toilet of in de badkamer kun je een mooie bos neerzetten. Let wel op, bloemen houden niet zo erg van vocht, dus zorg in de badkamer wel voor voldoende ventilatie. Kortom; bloemen kunnen overal.

Kies de juiste vaas

Een mooie bos bloemen komt veel beter tot z’n in de juiste vaas. Kies voor elke nieuwe bos dus nauwkeurig een goede vaas uit. Dit verschilt natuurlijk per bos dus het is handig verschillende soorten en maten vazen in huis te hebben. Zorg ervoor dat de bloemen niet opgepropt in de vaas zitten, maar dat er voldoende ruimte is en ze wat meer open vallen. Een te grote opening is ook niet geschikt omdat het boeket dan weer te veel uit elkaar valt. Een klein bosje, of losse bloemen passen het beste is een hogere flesvaas met een kleinere opening.

Zo houd je ze langer goed

Bloemen zijn meestal niet goedkoop. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk van genieten. Dat begint met een schone vaas en vers water. Het liefst ververs je het water iedere dag, of in ieder geval om de paar dagen en als het water troebel is. Heb je speciale voeding bij de bloemen gekregen, gebruik die dan ook vooral, hierdoor blijven de bloemen langer mooi. Snijd de bloemen schuin af, zo nemen ze meer water op. Zit er veel blad aan de stelen en zit dit in de weg? Haal dit weg zodat ze niet in het water belanden en dit vervuilen.

Droogboeket of kunstbloemen

Vind je het zonde dat je prachtige na een week of twee alweer de prullenbak in moet? Of wil je graag bloemen in een ruimte waar een echte bos niet goed overleefd of zet je ze in een ruimte waar je niet vaak komt en een echte bos wellicht zonde is? Denk dan eens aan kunstbloemen of gedroogde bloemen. Tegenwoordig kun je de mooiste kunstboeketten kopen, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn en die dus een leven lang mee gaan. Ook droogbloemen zijn een optie. Een goed droogboeket gaat een behoorlijk lange tijd mee.

Reacties