5 redenen om een beamer in huis te nemen

Uiteraard gaat een beamer kopen niet over één nacht ijs.

03 Augustus 2022

Of het nu een wedstrijd van het Nederlands Elftal is, de nieuwste film van Tom Cruise of een intens spannende aflevering van Boer zoekt Vrouw, bijna iedereen vindt het heerlijk om af en toe voor de televisie te kruipen. Zeker in de wat koudere maanden is het fijn om jezelf te focussen op een sportwedstrijd of spannende serie, zonder dat je bezig bent met andere dingen. Er is echter een manier om dit soort programma’s te bekijken die nog specialer is. Wat te denken van een beamer kopen? Een groot scherm, waarmee je als een ware een kleine bioscoop in huis haalt. Om jou te enthousiasmeren geven wij in dit artikel 5 redenen om een beamer in huis te nemen. 

Welke beamer past bij jou?

Uiteraard gaat een beamer kopen niet over één nacht ijs. Het is belangrijk dat je van te voren goed weet wat het beste bij jouw huis past, wat voor soort beamers er op de markt zijn en in hoeverre het budget toereikend is. Zodra je dit op orde hebt, staat niets jou in de weg om bijvoorbeeld het WK in Qatar straks op groot scherm te kijken. Hieronder vertellen we waarom.

  1. Het grote beeld

Waarschijnlijk de grootste reden voor het aanschaffen van een beamer is omdat je graag tv op een heel groot scherm kijkt. Middels een beamer tover je de woonkamer namelijk om tot een soort bioscoop. Het kijken van een film krijgt hiermee een compleet andere dimensie, waardoor je waarschijnlijk nooit meer anders wilt. Het maakt het extra fijn dat je met meerdere mensen naar het scherm kunt kijken, zonder dat een van die mensen het minder goed kan zien. Gelukkig kan je ook het beeldformaat op de beamer veranderen. Zo kan je, indien gewenst, sommige programma’s ook op een kleiner scherm bekijken.

  1. Compact van formaat

Voor het kijken van goede films of series is een grote televisie uiteraard erg handig. Wel kan een tv overkomen als een vrij groot onderdeel van de woonkamer. Zeker als je hem maar weinig gebruikt. Het voordeel van een beamer is dat deze zeer compact van formaat en gemakkelijk te verplaatsen is. Dit maakt het erg eenvoudig de beamer een keer mee te nemen naar vrienden en familie of naar de plaatselijke sportvereniging. Iets dat je met een tv wel uit je hoofd laat. 

  1. Geweldige beeldkwaliteit 

Je kan je vast nog wel herinneren van vroeger dat de kwaliteit van een beamer maar magertjes was. Gelukkig zijn die tijden veranderd en is de beeldkwaliteit van de gemiddelde beamer erg hoog. Daarin is Full HD inmiddels het minimale en beginnen de 4K Ultra HD modellen ook steeds meer zichtbaar te worden op de markt. Door het snellere internet worden de meeste films tegenwoordig aangeboden in de hoogste kwaliteit. Deze films komen op een beamer eigenlijk nog veel beter tot hun recht dan op een normale televisie. 

  1. Een lange levensduur

De vierde reden voor het aanschaffen van een beamer is dat de levensduur in vergelijking met een tijd geleden enorm lang is. Tegenwoordig gaat een beamer voor in huis tussen de 3000 en 4000 uur mee. Dit staat gelijk aan 4 tot 5 jaar lang elke dag een film kijken. Iets wat niemand uiteindelijk doet. Aangezien de beamers tegenwoordig een stukje slimmer zijn dan voorheen, zorgt de eco modus ervoor dat de lamp ook langer meegaat. 

  1. Een breed aanbod

De laatste reden voor het aanschaffen van een beamer is dat er een bijzonder breed aanbod beschikbaar is. Voor elk budget is er wel een beamer te vinden, waardoor iedereen hier gebruik van kan maken. Voor een acceptabele beamer betaal je ongeveer een bedrag van €500. Echter kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Bovendien krijg je voor welk bedrag je ook besteedt, bijzonder veel terug. 

Jarenlang genieten van een beamer

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte waarom het aanschaffen van een beamer misschien wel de beste optie is voor jou. De beleving van het kijken van bijvoorbeeld een film gaat erg omhoog en daarnaast kun je het apparaat eenvoudig van hot naar her meenemen. Op die manier geniet niet alleen jij, maar ook jouw hele omgeving mee van de beamer. Zoek daarom goed uit welke beamer het beste bij jou past en waar hij volgens jou allemaal aan moet voldoen. Vervolgens genieten jij en jouw vrienden jarenlang van de ultieme beleving van de beamer.   

 

 

Reacties