Anker Nebula Mars II Pro beamer

Met de Nebula Mars II Pro verandert je huis in een mum van tijd in een bioscoopzaal. Deze beamer heeft een 720p resolutie, 500 ANSI lumen en 2 10W speakers met een diepe intense bas. Je kunt er ook voor kiezen om een externe luidspreker te koppelen via Bluetooth.

Getest door:

Even voorstellen...

Heel erg leuk dat ik deze beamer mag testen. Ik heb zelf nog nooit een beamer gehad, dus ben heel benieuwd. Ik wil hem graag thuis met films en series uitproberen en wellicht ook handig voor bijvoorbeeld mijn werk.

Eerste indruk

De eerste indruk is dat hij erg compact is. Hij is bovendien voorzien van een handige draaglus aan de bovenkant, dus je neemt hem eenvoudig mee. De accu gaat volgens het boekje zo'n 4 uur mee, in beamer-modus. Je kunt hem ook als speaker gebruiken (wist ik eerst niet), dan gaat de accu zo'n 30 uur mee. Er is een snoer meegeleverd, lang genoeg, om het apparaat op te laden. Na een paar uur is de accu vol. Uiteraard kun je de beamer ook aan de stroom hangen en gebruiken.

Installeren

In principe hoef je niet veel te doen om aan de slag te kunnen. Je zet de beamer en hangt hem aan de wifi. De bediening is in het begin even wennen. Je moet een digitaal toetsenbord besturen via de app of een de afstandsbediening. Zeker met een wifiwachtwoord invoeren is dat wat omslachtig. Is dit eenmaal gelukt, dan kun je aan de slag. De app is voornamelijk bedoeld om te bedienen. Je gebruikt eigenlijk of de app of de afstandsbediening.

Handigst via Chromecast

Er zijn een aantal apps al vooraf geïnstalleerd, zoals Netflix en YouTube. Waar nodig moet je hierbij inloggen en je kunt je film of serie via de beamer projecteren. De beamer heeft geen ingebouwde Google Play Store, maar een eigen app store. Dit maakt het vinden en installeren van apps iets omslachtiger. Amazon Prime lukt bijvoorbeeld wel, Videoland kan ik ook vinden alleen krijg ik de app niet gestart. Ook live televisie kijken (in mijn geval via Ziggo) gaat via deze app-store lastig. De Ziggo Go app staat er niet bij. Jammer, maar een groot probleem want de beamer beschikt over een hdmi-aansluiting (en tevens een USB-aansluiting). Ik heb mijn Chromecast in de hdmi gedaan (en in de USB voor de stroom) en kan alles streamen wat ik wil. Ideaal vind ik, zo hoef je niet te werken met de interface van de beamer en kun je gewoon je tablet of telefoon als bediening gebruiken. Wat opvalt is dat de beamer werkt op Android 7.1, wat al weer wat verouderd is. Omdat ook de interface wat omslachtig is door het digitale toetsenbord en de app-store waar niet alles in te vinden is, gebruik ik eigenlijk alleen nog maar de Chromecast.

Beeld

Zodra je hem aanzet, gaat de beamer gelijk scherp stellen. Hij heeft een erg mooi, scherp beeld. Zodra je hem wat beweegt, gaat hij gelijk weer scherp stellen. Hij maakt best wel wat geluid, het typische brommerige van een beamer, maar niet zo hard dat het hinderlijk is.

Geluid

De beamer geeft een prima geluid, niks op aan te merken. Wij hebben bijvoorbeeld er series op gekeken maar ook Formule 1 (heerlijk zondagochtend met het hele gezin in bed, en de race op het plafond geprojecteerd). Dat is helemaal top!

Conclusie

Een heel fijn apparaat. Zelf gebruik ik hem alleen nog in combinatie met de chromecast. De app, interface en appstore vind ik zelf wat onhandig en met de chromecast kan ik de bediening gewoon via mijn telefoon of tablet doen. En dan is het heel erg leuk om te gebruiken!

Reacties