Foto: pvcvloer-carlos-montelara-6081383

Waarom je moet kiezen voor een visgraat pvc vloer

Wil je graag een nieuwe vloer in de woonkamer leggen? Of ga je verhuizen en wil je graag zelf een vloer leggen?

Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een visgraat pvc vloer.

Een visgraat vloer heeft namelijk een zeer mooie uitstraling die in enorm veel verschillende interieuren kan liggen. Heb je bijvoorbeeld een klassiek interieur? Dan kun je erg leuk een visgraat pvc vloer van Floer leggen met een houtlook. Daarnaast past de vloer ook erg goed in een modern interieur!

Wat is een PVC vloer eigenlijk?

Een PVC visgraat vloer is een houtvrije vloer die wel een hout uiterlijk kan hebben. De vloer is gemaakt van kunststof en wordt door verschillende lagen opgebouwd. Door de steeds betere technieken van tegenwoordig, is de vloer nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Daarentegen heeft de vloer niet de nadelen van een houten vloer, waardoor het een zeer goede toevoeging is voor ieder interieur. 

Een PVC vloer gaat erg lang mee

Een van de voordelen van een PVC vloer is dat hij extreem lang mee gaat. De vloer is namelijk erg sterk door het gebruik van kunststof. Daarnaast bevat de vloer een slijtlaag die niet snel beschadigd. Er komen nauwelijks groeven in de visgraat vloer te zitten, waardoor het vuil niet snel de vloer kan beschadigen. Ook is het gebruik van kunststof erg handig. De vloer kan bijvoorbeeld niet, zoals hout dat wel kan, gaan rotten. Als je de vloer eenmaal gelegd hebt, hoef je er ook geen extra laag overheen te leggen.

Onderhoud van een PVC vloer

Als je een nieuwe vloer gaat plaatsen, wil je natuurlijk voorkomen dat je enorm veel onderhoud moet gaan plegen. Bij een visgraat PVC vloer is het zo dat je erg weinig onderhoud hoeft te plegen. Je kunt de vloer namelijk erg gemakkelijk schoonmaken. Je gebruikt hiervoor enkele keren per maand een dweil voor met een sopje. Je kunt er zelf voor kiezen of je wel of geen reinigingsmiddel gebruikt voor de vloer. Vervolgens ga je de vloer ook wekelijks een aantal keer stofzuigen en je vloer is weer in perfecte staat te bezichtigen.

Zelf een visgraat PVC vloer leggen

Het laten plaatsen van een vloer is erg duur. Je betaald dan niet alleen voor de materialen en de vloer zelf, maar ook voor het leggen van de vloer. Dit kan erg duur worden. Het voordeel van een PVC vloer is dat je deze helemaal zelf kunt leggen. Je gaat zelf de keuze maken voor de vloer en legt hem vervolgens gemakkelijk zelf. Ook als je een visgraat vloer wilt leggen, kun je dit gemakkelijk zelf doen.

Minder geluid met de PVC vloer

De PVC vloer zorgt er direct voor dat er een geluiddemping plaatsvindt. De vloer is namelijk zachter dan bijvoorbeeld een houten vloer. Als je vervolgens hakken draagt en over de vloer heen loopt, komt er geen geluid vrij. Zeker als je in een tussenwoning woont, of het huis heel gehorig is, kan een PVC vloer veel goed doen. Je hoort dan niet iedereen rondlopen in de woning.

Zeer geschikt voor vloerverwarming

Wil je graag vloerverwarming leggen onder de PVC visgraat vloer? Dan is dit zeker mogelijk! De visgraat PVC vloer is namelijk een zeer goede optie voor vloerverwarming. Dit komt omdat het PVC erg gemakkelijk warmte doorlaat. Hierdoor heeft de vloerverwarming minder energie nodig om het huis te verwarmen. Dit bespaard je direct veel geld op de energierekening. Een visgraat PVC vloer leggen in je nieuwe huis is dus een zeer goede keuze!

Reacties