Foto: 2022/horen-handig.jpg

Zijn horren duurzaam?

Horren kunnen, zeker in een warme zomer die gevuld is met allerlei soorten insecten die door de ramen naar binnen willen vliegen, erg handig en zijn.

09 Augustus 2022

Toch kan de zoektocht naar duurzame horren lastig zijn. Lees snel meer!

Verschillende soorten duurzame horren

Wanneer je besluit een hor te kopen, bijvoorbeeld omdat je helemaal klaar bent met alle muggen die in de zomer je slaapkamer binnenvliegen, kun je er maar beter eentje kopen die duurzaam is en zodoende lange tijd meegaat. Horren kunnen namelijk behoorlijk prijzig zijn, zeker als je goede horren op maat laat maken, en dan wil je natuurlijk het liefst dat deze jarenlang meegaan, zodat je er in volgende zomers geen omkijken meer naar hebt. Er zijn namelijk veel verschillende horren op de markt, die onderling in bouwkwaliteit, prijs, en duurzaamheid sterk verschillen.

Door hier bij de aanschaf goed op te letten en door hier een kleine investering in te doen zorg je ervoor dat je er de komende jaren geen stress meer over hoeft te hebben! Ook zijn er veel verschillende modellen horren op de markt. Aangezien het namelijk vaak erg duur kan zijn om deze op maat te laten maken, zijn er veel maten beschikbaar, die ook nog eens geschikt zijn voor andere doeleinden. Zo zijn er speciale horren voor normale ramen, (dubbele) deuren, dakramen, kleine raampjes, en ga zo maar verder. Klik hier voor een kijkje in het uitgebreide aanbod!

Het belang van goed onderhoud van duurzame horren

Wanneer je namelijk een goede hor hebt gekocht zal de levensduur hiervan ook sterk afhankelijk zijn van het onderhoud dat je hieraan pleegt. Gelukkig hoeft een hor amper onderhouden te worden, maar wanneer je deze minieme hoeveelheid werk niet doet kan dit al snel tot grotere problemen leiden. Zo moet je er bijvoorbeeld goed op letten dat het sluitmechanisme van de hor goed blijft werken: wanneer dit niet gebeurt kunnen er namelijk, afhankelijk van het model hor, alsnog insecten naar binnen toe komen, waardoor het praktische nut van de hor meteen weg is.

Ook eventuele gaatjes of andere beschadigingen in de hor zelf kun je maar beter snel (laten) repareren, omdat deze bij elke sluiting en opening van de hor groter kunnen worden. Maar, wanneer je er voor zorgt dat je hor goed onderhouden wordt is de kans groot dat deze nog zomers lang mee zal gaan, en dat je er dus nog veel plezier van zult hebben!

Het materiaal van de hor

Ook het materiaal waarvan de hor gemaakt is zal meespelen bij de duurzaamheid hiervan. Horren worden namelijk meestal van plastic gemaakt, maar de kwaliteit van dit plastic zal erg wisselend zijn. Deze kwaliteit zal voornamelijk het ontstaan van gaatjes in de hor beïnvloeden, hetgeen zoals benoemd erg vervelend kan zijn. Het kan dan ook een erg goed idee zijn om hier niet te kiezen voor de goedkoopste optie, maar voor een hor waarvan je kunt bevestigen dat het materiaal van hoogwaardige kwaliteit is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! 

Reacties